Hvad Er Protein

September 7, 2021
  1. Hvad er protein opbygget af
  2. Hvad er protein p
  3. Hvad er protein af gris
  4. Hvad er protéines
  5. Hvad er protein pulver

Foto: /Stefan. Photo cropped. Ordet " protein " kommer fra "proteios", der er græsk og betyder "af første rang", men hvad er proteiner egentlig, hvor får vi dem fra, og er der gode og dårlige proteiner? Det vil jeg belyse i dette indlæg. Årsagen til, at det er kommet til at hedde proteiner er, at proteiner er af afgørende betydning i alle levende organismer, herunder mennesket. Hvis der ikke er proteiner til stede, er der ingen organismer, ingen celler, ingen enzymer, osv. Proteiner er livsnødvendige for vores krop, idet proteiner bl. a. bruges til vores celler samt til dannelse af enzymer, hormoner og antistoffer i kroppen. Som en sidegevinst, giver proteinerne også en god mæthedsfølelse. 1 gram protein bidrager i vores kost med 17 kJ (4, 06 kcal) og ifølge Sundhedsstyrelsen skal 10 – 20% af energien i kosten (hos voksne) komme fra proteiner. Så proteiner er ikke det, vi bliver "fede" af. Proteiner er opbygget af såkaldte aminosyrer. Mange af disse aminosyrer kan vores krop selv danne, men der er også nogle (de såkaldt essentielle aminosyrer) som vores krop ikke selv kan danne, og som derfor er nødvendige at få tilført gennem vores kost.

Hvad er protein opbygget af

  • Tv-oversigten i aften
  • Hvad er protein
  • Kinky fætter suspekt lyrics
  • DEJLIG BOLIG PÅ LANDET TIL LEJE - Søg lejebolig - Find Bolig - Boligportal.dk
  • Sasha Klæstrup er Månedens Crush: - Mine billeder er meget anderledes fra min søsters | Magasinet M!

Hvad er protein p

hvad er protein opbygget af

Hvad er protein af gris

Hvis du følger anbefalingerne om at spise en varieret kost, burde du få tilført alle de nødvendige aminosyrer (proteiner), som din krop har brug for – også dem vores krop ikke selv kan danne. Læs også: Hvad er kulhydrater? Læs også: Hvad er fedt? Kilder:, Astrup et al: Menneskets ernæring, Jørgensen og Holmquist: Ernæringsfysiologi,,

Hvad er protéines

Hvad er protein pulver

De proteiner, vi har i kroppen, bliver hovedsageligt dannet ud fra 20 aminosyrer, og det er disse aminosyrer, som er byggesten for alle de forskellige proteiner vores krop har brug for. 8 af disse aminosyrer er essentielle, dvs. at vores krop ikke selv kan danne dem, hvorfor det er vigtigt, at vi får dem tilført via maden. Proteiner i vores kost kommer især fra æg, kød, fisk, ost og andre mejeriprodukter. Vi får tilmed mange proteiner fra ærter, linser, bønner og nødder, hvilket er nyttigt, hvis du er vegetar eller veganer. Ifølge Sundhedsstyrelsen får de fleste danskere mere protein, end de har brug for. Du bør dog være opmærksom på, at du også får tilført de 8 essentielle aminosyrer i kosten. For nørder: De essentielle aminosyrer er phenylalanin, isoleucin, lysin, leucin, methionin, threonin, valin og tryptophan. De essentielle aminosyrer får du i kosten fra bl. æg, ost og mælkeprodukter, frø og nødder, bønner og linser, fisk og skaldyr samt kød. Det er derfor ikke umuligt at få tilført disse essentielle aminosyrer, hvis du ellers spiser en varieret og alsidig kost.