Gange Før Plus

September 8, 2021

I stil med en tidligere post omkring DotA tænkte jeg at jeg ville lave en post om endnu en e-sport vi er gode til, men som man sjældent hører om sammenlignet med Astralis. Den nok største e-sport i verden, League of Legends. Spillet minder en del om DOTA, og er en 5v5 MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) hvor hver spiller kan vælger en af 145 forskellige karakterer, hver med forskellige evner. Holdet G2 I flere år har Korea og Kina domineret League of Legends scenen, men i de sidste par år har Europa indhentet dem. Den eneste gang et hold uden for Kina/Korea har vundet VM var i 2011. Sidste år far Fnatic i finalen med danske mid-laner Rasmus "Caps" Winther, med tabte dog til IG. Selv da var Caps anset som en af de bedste spillere i verden, på trods af hans begrænsede erfaring. Siden er han flyttet til holdet G2 sammen med top-laneren Martin "Wunder" Hansen. For at Caps kunne komme på holdet skulle G2's stjernespiller Perkz skifte rolle fra mid-lane til bot-lane, noget som sker meget sjældent, og med endnu lavere success.

Regneregler gange før plus

(Undskyld, den blev lidt lang denne her. TL;DR: Det var skøn tur! ) Jeg er fornyeligt kommet hjem efter 4 dage på Skåneleden, som er en 5-delt sti, som løber igennem Skåne, i alt ca. 1000 km. Jeg vidste i en godt stykke tid før min sommerferie at jeg ville på vandreferie, men jeg var ikke sikker på hvorhen jeg skulle tage. Sidste sommer var jeg i Jotunheimen i Norge (en fantastisk flot nationalpark, som jeg uden tvivl skal besøge igen) og det gav mig virkelig blot på tanden, og Skåneleden så lovende ud. Min tur til Jotunheimen, og andre friluftsture jeg har være på, var ikke deciderede vandreture, men mere: "her står mit telt og i dag går jeg derud og tilbage, i morgen derud" osv. Skåneleden var min første rigtige "A til B over flere dage"-tur. Jeg havde derfor ikke på forhånd besluttet mig for hvor jeg skulle ende, men kun i hvor lang tid jeg ville bruge på det (man er aldrig langt fra en by og en bus i Skåne). Gear: Min opbakning bestod ca. af: 2xT-shirt, bukser, bluse, vindjakke, og strømper og underbukser.

gange før plus d informations

Det virker til at det er gearet til at man går 2 etaper om dagen. Ved hvert etapemål er der somregel et shelter, en brønd eller en kilde og et lokum. Landskaberne man kommer igennem er meget forskellige (primært skove dog), der er løvskove, sumpområder, skovsøer, nåletræskove, små landsbyer med de karakteristiske røde "Emil fra Lønnerberg"-huse, birkeskove og marker med afgrøder og dyr. Stierne man følger er også meget forskellige, der er lige fra "er det her overhovedet en sti"-stier, til "der kommer en lastbil jeg må heller gå ned i grøften"-veje. Ind i mellem kommer man forbi en udsigtspost hvor man kan se ud over en skrænt eller ned i en dal. Virkelig flotte udsigter. Jeg mødte mange andre folk på turen. Kondiløbere og hundeluftere når jeg var tæt på en by eller en naturparkeringsplads, og andre vandrende når jeg kom lidt længere ud. Jeg snakkede lidt med en svensk mand, som også gik alene. Han havde været igennem alle 1000km (eller 100mil, som han selv sagde), og han gav mig et par tips til hvor der var godt at gå.

  • Gange før plus d'informations
  • Gange før plus 3
  • Gange før plus regel
gange før plus d infos