Morten Pape Guds Bedste Børn

September 8, 2021

Da Simons mor døde kom han i pleje hos sin moster, Mickeys mor. Så de to drenge er næsten brødre, og de er opvokset med: Familie først. Så da Mickey dømmes for drab og Simon for medvirken, forventes det, at de holder tæt og tager straffen. Men, noget falder naturligvis fra hinanden inde i de berørte familier. På trods af ghettoopvækst, omsorgssvigt, misbrug, integrationsproblemer og manglende menneskelige kompetencer, på trods af en hverdag med disse normer, så vender overfaldet op og ned på samtlige berørte – og de er mange. Spørgsmålet er så om det er muligt at komme videre efter Zekis død. Og ifald det er muligt, hvordan kommer livet så til at forme sig – og, hvordan kunne det i det hele taget ende så grusomt som det gjorde? Romanens omdrejningspunkt er de tre drenge, der overlever overfaldet. På skift kommer læseren med helt ind under huden på drengene. Hvad tænker de, hvad føler de, hvad har livet puttet i deres mentale rygsæk indtil nu? De er spillevende, læseren er med helt inde i de mindste hjerneceller, der hvor drengene står hudløse og komplet blottede.

Morten pape guds bedste børn restaurant

Guds bedste børn giver et råt og realistisk portræt af en gruppe unge mænd opvokset i Holmbladskvarteret på Amager. Fætrene Simon og Mickey på 17 og 15 har sønderslåede opvækster i nedbrudte hjem bag sig. De strejfer rundt pumpede på dope og rascime i Københavns gader i bil og jagter slagsmål, der for et øjeblik kan tage trykket af kedlen. På en trappesten ser de to pizzaspisende avisbude med etnisk baggrund, Zeki og Jamil. Mickey stiger ud af bilen med en fastelavnskølle i hånden og med fætteren Simon efter sig. Zeki modtager et dødbringende slag og erklæres dagen efter hjernedød. Gennem længere krydsklip mellem synsvinkel, sted og tid afdækkes karakterernes baggrundshistorier. Læseren får fortællingen om de tre unge mænd, Jamil, Simon og Mickey. Jamil overværer mordet på sin bedste ven og ekskluderes bagefter fra sin omgangskreds. Hans gamle venner mener, han bærer skylden, fordi han ikke greb ind. Simon angiver sin onkel, hvis våben han havde i bilen, mens mordet skete. Bagefter får han nedsat sin straf og kæmper for at få en tilværelse på benene på flugt fra et hårdkogt kriminelt miljø.

Der er nogle følgeskader ved at bære på den slags uventileret raseri. For mig har det manifesteret sig i blandt andet en generel glædesløshed. LÆS OGSÅ: Margrethe Vestager: "Jeg hader at skændes, og jeg er dårlig til det" Hvilket politisk emne kan få dig op i dit røde felt? – Da jeg var barn og voksede op i Urbanplanen havde jeg ikke den indignation, jeg har i dag, for jeg havde ingen anelse om, hvad det ville sige at leve på andre måder end det, jeg kendte fra et socialt belastet kvarter. Men nu, hvor jeg er blevet ældre og har bevæget mig rundt i mange forskellige sociale lag, kan jeg tydeligt se kontrasterne, forskellene, uligheden og den enorme utaknemmelighed, der ofte følger med fra mere privilegerede mennesker. Folk aner ikke, hvordan det danske samfund også ser ud, og de fleste af dem, der har læst om min opvækst, taber kæben over, at børn i Danmark lever under kår og i omstændigheder, som, de simpelthen ikke troede, fandtes i vores lilleputland. Det er jo ikke deres skyld, men det kan gøre mig så vanvittig indigneret, at den sociale bevidsthed og umenneskeliggørelsen af vores svageste er så naiv og ubegavet.

morten pape guds bedste børn truck

Morten pape guds bedste børn collection

Anmeldelse Guds bedste børn af Morten Pape Morten Pape har skrevet sin anden roman, en hjerteskærende og kvalmende fortælling om racisme, vold og svigt. Apati. Anger. Brøde. Ord, som Simon læser i en ordbog og genkender som sine egne følelser i fængslet. Ord, som til gengæld ingen mening har for hans fætter Mickey, som var den, der knaldede en kølle ind i hovedet på avisbuddet Zeki og med et slag dræbte ham. I 2008 blev det 16-årig avisbud Deniz Uzun dræbt med et kølleslag af en 15-årig dreng, mens han sad på en trappe og spiste pizza med sin ven. Drabet var ifølge politiet fuldstændig umotiveret, men vidner til mordet var ikke i tvivl om, at der var tale om en racistisk hadforbrydelse. Papes roman er fiktion, men bygger på sagen om drabet på Deniz Uzun. 17-årige Simons mor er død, og han er opvokset på Amager, hvor han har boet sammen med sin 15-årige fætter Mickey og Mickeys mor, Tina, i et hjem uden noget overskud, men fyldt med narko, had, vold og druk. Morbror Keller er en konstant skygge over deres tilværelse, han forventer broderskab mellem drengene, skaffer dem stoffer og opildner til had mod udlændinge i banden DKP.

  • Iphone 8 brugt
  • Haruki murakami bog og ide
  • Mund- og klovsyge | lex.dk – Den Store Danske
  • Mig og min tinderbaby
  • Verden er i farver
  • Dansk kroferie
  • Rejser til Istanbul - rejs på egen hånd med Primo Tours
  • Morten pape guds bedste børn france
  • Batterier til bil
  • Morten pape guds bedste børn 2015
  • Terminsdato og ugeberegning | sundhedsplejersken.dk

Forfatter Morten Pape om at bryde med sin sociale arv, om at bære på en ulmende vrede og om at overvære sin egen død. Hvad er det vigtigste, livet har lært dig indtil videre? – At hårdt arbejde altid lønner sig. At dovenskab er opskriften på depression. At stor succes kræver store ofre. Men at stor succes umuligt kan måle sig med gode, sunde relationer. At verden er bundrådden, og man skal holde sig fra at blive fordærvet. At det er en god ide at have et fodboldhold, man kan holde med, for så længe bolden ruller, og der er en næste sæson, så er der ingen grund til at tage sig af dage. For tænk nu, hvis pokalen kom hjem igen... Hvilket karaktertræk bryder du dig ikke om ved dig selv? – Jeg har altid været lavest i hakkeordenen og nød ingen respekt eller særlig status blandt mine jævnaldrende. Som barn og ung er ens placering på popularitetsbarometret utrolig afgørende. Indtil jeg begyndte at skrive som teenager, havde jeg ingen steder at gøre af min vrede og frustration. Jeg kunne ikke udtrykke den udadtil og bruge mine næver eller mit mundtøj i skolegården ligesom alle andre, så jeg lod det bare simre og vokse inde i mig.

Morten pape guds bedste børn mean

Ordene kommer i et flow, en 'stream of conciousness', hvor volden ofte bare er en slags parentes, som den kan blive det i en verden, hvor forsøg på omsorg misforstås som kærlighed, og kærlighed kun kendes som sex. Hvor venskab og broderskab kræver blind loyalitet, verden er lille og den er sort eller hvid. Du er med, eller du er imod. Morten Pape vandt Debutantprisen for Planen, og 'Guds bedste børn' må man også overgive sig til. De(n) kryber helt ind under huden, men det er ikke lige rart undervejs. Morten Pape vandt Debutantprisen for Planen, og 'Guds bedste børn' må man også overgive sig til. De(n) kryber helt ind under huden, men det er ikke lige rart undervejs.

Så er han tilbage, forfatteren, der sparkede døren ind til den litterære verden. Med den prisvindende debut "Planen" satte Morten Pape sig øverst på den autobiografiske hylde, og nu er han så klar med "den svære toer" Pape er også uddannet manuskriptforfatter og har været episodeforfatter på DRs filmatisering af Jakob Ejersbos Liberty. Jamil bor på Amager med sin mor. Han bor midt i konflikternes højborg, der, hvor danskere og indvandrere har deres egne krige. Jamil bliver accepteret på grund af sin ven Zeki, så da Zeki har brug for hjælp træder Jamil naturligvis til med det samme. Derfor er de to venner ude på sidste runde med reklamer, da en bil standser og to danske teenagere stiger ud af bilen. Inden Jamil når at opfange faren, ligger Zeki bevidstløs på gaden efter et slag med en kølle. Og da Zeki dør af slaget, er Jamil pludselig uønsket – både i kvarteret og inde i sit eget hoved. De to i bilen er fætrene Mickey og Simon. De er også opvokset på Amager og har en meget stor andel i krigene mellem banderne.

morten pape guds bedste børn restaurant