Ytringsfrihed I Danmark

September 7, 2021
  1. Ytringsfrihed og hadtale - Jacob Mchangama, Halime Oguz og Henrik Marstal | Gør Danmark Lidt Større
  2. Ytringsfrihed i danmark undersøgelse
  3. Sommerhus i danmark
  4. Hvem sagde ytringsfrihed? | Information

Goldsmith og Woods vil blot gerne have mere af det og de vil også gerne have staten engageret i det. 7. maj 2020 - Artikel - Aia Fog Skal man sige noget sammenfattende om undersøgelsens resultater, så er det, at selvom danskerne mener, at de omfavner ytringsfriheden – så er det kun til en vis grænse, og den grænse ligger altså klart før den burde. 4. maj 2020 - Artikel - Erik Høgh-Sørensen Naturligvis er nutidens fire partiledere ikke personligt ansvarlige, men en officiel undskyldning er nødvendig for at forbedre Danmarks debatkultur og begrænse historieløsheden.

Ytringsfrihed og hadtale - Jacob Mchangama, Halime Oguz og Henrik Marstal | Gør Danmark Lidt Større

  • Ytringsfrihed i danmark forskningskontor
  • Mette Frederiksen til Kina: »Vi har ytringsfrihed i Danmark. Også til at tegne« - politiken.dk
  • Fem spørgsmål til Mette Frederiksen om kinesisk pres på Jyllands-Posten: »Fra regeringens side er der kun at sige, at vi har ytringsfrihed«
  • Kroferie i danmark
  • Ferie i danmark
  • Ytringsfrihed
  • Ytringsfrihed / Folketinget
  • Til Leje Horsens - 140 huse til leje i Horsens - Mitula Boliger

Ytringsfrihed i danmark undersøgelse

Da jeg skrev artiklen om Uranus' indtræden i Fiskene i 2002, spurgte jeg, hvorvidt vi ville se de første billeder af Gud. (Note1). Den 30. september 2005, publicerede den danske avis Jyllandsposten tegninger af Profeten Muhammed, skabt af 12 tegneserie tegninger. Resultatet var en serie af tilsyneladende harmløse og ganske søde portrætter. Nogle var sjove… fx. selvmordsterrorister som ankom til himlens port, hvor Muhammed tiggede dem om ikke at begår flere selvmordsangreb, da der ikke var flere jomfruer i himlen. En var mere provokerende, fordi den viste Muhammed med en turban formet som en bombe. Danmark er stolt af sine demokratiske principper og ytringsfriheden – en ytringsfrihed som over de sidste fem år også har inkluderet en kampagne i Ekstra Bladet, der opmuntrede danskere til at udtrykke deres sande følelser om indvandrere. Resultatet var ikke kønt. Det var i dette klima, at det ekstreme højreorienterede parti Dansk Folkeparti har fået stemmer nok til at kunne spille en afgørende rolle i regeringen.

Sommerhus i danmark

ytringsfrihed i danmark 1849

Hvem sagde ytringsfrihed? | Information

leie hus i danmark

L æsere, der ikke måtte dele Mchangama og Stjernfelts syn på ytringsfriheden, kan også drage nytte af deres bog, da den udgør en imponerende videnssamling om emnet, men det er klart, at man undervejs må tåle, at forfatterne har et ærinde. De vil grundlæggende gøre op med "men"-argumenterne, og de vil advare mod, at man opstiller forventninger til ytringsfriheden. For de to er ytringsfriheden en værdi i sig selv. Den behøver ikke at gøre en bestemt nytte; at styrke demokratiet, at understøtte en religiøs lære eller at fremme integrationen. Ytringsfriheden er forudsætningen for de andre demokratiske borgerrettigheder, og den har derfor forrang. Og ja, brug af ytringsfriheden kan føre til både provokationer og grovheder, for som Poul Henningsen skrev i 1939: "Hvis der ikke foregår udskejelser og misbrug af trykkefriheden, så har vi ingen".

Men de er det på vidt forskellige, indbyrdes modsatrettede måder. Lige da vi var så godt i gang med det nye årtusinds foretrukne nationalsport, mobning af etniske mindretal, skete der noget meget uheldigt. Det viste sig, at skolegårdens mest skravlede dreng havde, ikke en, men ti storebrødre, der stod udenfor og ventede med opsmøgede ærmer. Fra national polemik blev sagen om Muhammed-tegningerne pludselig international katastrofe, da Mellemøsten gik i brand og Danmark indtog rollen som midlertidig vikar for Israel i de umyndiggjorte folkemassers søgen efter nye syndebukke og had-objekter. Nu vil gavlpisserne gerne give en lidt dobbelttunget undskyldning. Men jeg synes ikke, det klæder den ellers bramfri avis at dyrke hykleriet. Chefredaktør Carsten Juste skal i stedet frimodigt sige sandheden. Hvis ordene "håne" og "spotte" giver nogen mening på dansk, så må det være den, at de sigter til ytringer, som fremsættes i bevidst krænkende hensigt. Når jeg håner dig, er det, fordi jeg vil gøre dig ked af det.

ytringsfrihed i danmark undersøgelse