Hvor Mange Betaler Topskat

September 8, 2021
  1. Hvor mange betaler topskat rash

Det betyder, at der er offentlige ydelser (som andre skatteydere har betalt til dem), som bortfalder, hvis man stiger i indkomst, fx friplads til daginstitution eller boligsikring. Personer med højere indkomst betaler i gennemsnit en højere andel af deres indkomst i skat end personer med lavere indkomster.

Hvor mange betaler topskat rash

  • Forløb: Blodprop i hjernen eller hjerneblødning
  • Hvor mange betaler topskat photos
  • Så mange betaler topskat i Danmark - Avisen.dk
  • Hvor mange betaler topskat 2018
  • Hvor mange betaler topskat i dk
  • Knæk og bræk
  • Hvordan ser en opsigelse ud fo
  • Konfirmationsgaver til ham news
  • Hvor mange betaler topskat treatment
  • Leje af flyttebil esbjerg
  • Ecco støvler børn
  • Hvor mange mennesker betaler topskat i danmark

Det indebærer, at for hver 100 kr. ekstra man tjener, betaler man de 56 kr. i skat og får lov til at beholde de sidste 44 kr. Men eftersom man også skal betale moms og afgifter af disse 44 kroner, når man forbruger dem, ender man med at betale en såkaldt sammensat marginalskat, som i gennemsnit ligger på hele 66 procent. Man ender altså kun med at have forbrugsværdi på 34 kr. for hver 100 kr. ekstra man tjener. Hvis Danmark indførte den samme topskattegrænse som Sverige, ville det betyde, at kun 290. 000 danskere skulle betale topskat. I dag betaler ca. en halv mio. danskere topskat - heriblandt, som nedenstående tabel viser, ca. 1. 000 pædagoger, 1. 900 SOSU-assistenter og -medhjælpere, 3. 900 sygeplejersker samt 3. 400 grundskolelærer. 151. 600 faglærte og ufaglærte danskere betaler topskat, og dermed udgør de faktisk en lidt større andel af topskatte-yderne (36, 2 pct. ) end akademikerne (35, 1 pct. ). Som det også fremgår af figuren, er det naturligvis en meget lavere andel af de faglærte og ufaglærte, som betaler topskat.

000 færre danskere næste år slipper for topskatten", siger skatteminister Karsten Lauritzen. De nye tal viser også, at det i 2019 vil være knap hver femte fuldtidsbeskæftigede lønmodtager, som skal betale topskatten på 15 pct. For 10 år siden, før Forårspakke 2. 0 og 2012-skattereformen, betalte mere end 40 pct. af de fuldtidsbeskæftigede topskat. Læs Aktuelle Skattetal her

Der er bare så mange flere af dem, at de udgør den største gruppe blandt topskatteyderne i øjeblikket. Nogle vil indvende, at det må være faglærte og ufaglærte, som arbejder exceptionelt hårdt. Men det er ikke nogen formildende omstændighed. Vores skattesystem straffer helt almindelige mennesker for at være flittige. Det er hverken sundt eller rimeligt. Generelt bør topskatten afskaffes, men det er der ikke stemning for i den nuværende parlamentariske situation. Et mere realistisk skridt kunne være, hvis de borgerlige partier fandt sammen om at gå til valg på at hæve topskattegrænsen fx til niveauet i Norge (Sverige afskaffer deres topskat, värnskatten, i 2020). At hæve topskatten til norsk niveau ville indebære, at 245. 000 færre danskere ville skulle betale topskat. Forslaget harmonerer med OECD's og IMF's anbefalinger om, at få skatten på den sidst tjente krone sat ned for at øge væksten i Danmark. Forslaget om, at øge topskattegrænsen til niveauet i Norge, ville reducere skatteindtægterne med 3, 4 mia. kr. Der skulle kun spares 0, 3 procent på de samlede offentlige udgifter på 1.

I undersøgelsen oplyste ti procent af mændene, at de har en normal arbejdstid på mindst 49 procent om ugen. Hos kvinderne var det derimod kun tre procent, der angav, at de arbejdede lige så meget. Syv ud af ti af lønmodtagerne med ledelsesarbejde var i 2016 mænd. Til gengæld udgjorde kvinderne 58 procent af lønmodtagerne på højeste niveau, mens kønsfordelingen på mellemniveau er stort set lige. /ritzau/