Hotel Cecil København

September 8, 2021

Nyhavn er grundlagt af Christian d. IV for at styre den opblomstrende handel, som København oplevede i 1600-tallet. Havnen stod færdig i 1673 og blev navngivet Gyldenløves Kanal, men det københavnske folk kaldte det Nyhavn, og med tiden blev det, det officielle navn. En handelsnation Danmark gik en tid i møde som centrum for Skandinaviens handel, og Nyhavn spillede en stor rolle som for handelsskibe, når der skulle aflastes. Disse handelsmuligheder førte også til en konflikt med Storbritannien i begyndelsen af 1800-tallet. De ville have handel med Napoleon stoppet, men Danmark ville ikke give afkald af frygt for at miste deres indtægt. Dette førte til angreb i 1807, og Danmark gik som følge af Napoleonskrigene konkurs. Det nye Nyhavn Efter Danmarks økonomiske krise blev der skåret drastisk ned på handelen i Nyhavn. Derfor forandrede det daglige liv i Nyhavn sig, og hoteller og vandrehjem kom til syne i bybilledet. Mange historiske personligheder har tilbragt natten i Nyhavn, men stemningen var i høj grad præget af sømandslivet.

Hotel cecil københavn historie

Umiddelbart forbinder man ikke ord som "Kvindernes Bygning" eller "Jazzhouse" med et metalspillested, men når man kigger tilbage på Hotel Cecils historie, er det, hvad man finder. Siden "Kvindernes Bygning" slog dørene op i 1936 som et symbol på kvindernes kamp for ligestilling, er der sket en rivende udvikling med Hotel Cecil. Først til Jazzhouse gennem 26 år og nu som nyt spillested i Københavns centrum. Genfødslen som nyt spillested blev gjort med et brag af en koncert med to af Danmarks bedste metalbands. Psy:Code Psy:Code lagde hårdt ud med et af deres store hits, "Iskolde Øjne", og selvom jeg nyder, at et dansk metalband tør performe på vores modersmål, så kom de ikke særlig godt fra start. Lyden fra de to guitarister var temmelig mudret i starten, men lydmanden fik forholdsvis hurtigt genoprettet balancen, i hvert fald hvis man stod helt oppe foran. For stillede man sig ned i området bag mixerpulten, cirka 10 meter fra scenen, så var lyden så dårlig at man var nødt til at tage ørepropperne ud for overhovedet at kunne skelne instrumenterne fra hinanden.

Samtidig kunne jeg forstå på publikum, at lyset vist heller ikke var helt perfekt, da de indimellem havde svært ved at få øje på andre end forsangeren nede fra bagenden af salen. Undervejs i koncerten valgte bandets forsanger, Dennis Schou, at kalde en ung gæst på scenen, en blot 11-årig pige, der var til sin allerførste metalkoncert. Jeg tror, det hjalp hende til at få en virkelig fantastisk aften, og man må sige, at det var en rigtig flot gestus fra bandets side at vise og værdsætte hendes tilstedeværelse. Dennis forstod virkelig at komme ud over scenekanten, folk fik nærmest blæst håret tilbage, når han bukkede sig ned og growlede dem helt ind i ansigtet. Generelt leverede bandet en gennemført og velspillet koncert, lys og lyd til trods, med numre primært fra deres seneste album, Mørke, men publikum blev også forkælet med et helt nyt nummer "Black Souls". Desværre blev dette afslutningsnummeret for deres ellers fede koncert, idet bandets bærbare PC uheldigvis valgte at strejke, og den var vital for, at de kunne styre deres in-ears og backingtrack.

hotel cecil københavn hotel

Hotel tivoli københavn

Lars Mayland stod for lyden denne gang, og det kunne tydeligt høres, at han havde styr på knapperne. Lyset virkede også mere planlagt og afbalanceret, så det nærmest var styret af de rullende riffs fra guitar og bas. Som altid kom Dara helt ud over scenekanten, og man kunne flere gange godt blive nervøs for, at han fik prikket øjnene ud af publikums løftede horn, når han gik helt ned på knæ fra sin store højde, og nærmest sang duet med dem. Men også både guitarister og bassist kom jævnligt ud, og var sociale med publikum. Det var tydeligt, at størstedelen af det fremmødte publikum kunne flere af de futuristiske tekster, og at hele bandet lod sig smitte af publikums høje humør og stemning. Da bandet begyndte at spille "Rhesus Artificial", blev Dennis Schou fra Psy:Code inviteret på scenen, og os, der stod i forreste række, fik glæden af hans grumme growlende vokal, for desværre var der vist en, som havde glemt at tænde for hans mikrofon! Men det så ikke ud til, at publikum helt registrerede den manglende vokal, for hvad der manglede i lyd, vejede Schou op i sin faren rundt på scenen og interaktion med publikum.

På hotellet hænger maleriet "Dialog" fra 1982. Ejler Bille Ud af 1900-tallets danske billedkunstnere er Ejler Bille en af de mest iøjefaldende personligheder. Han var især inspireret af Kandinsky og Miró, hvilket man kan se i hans arbejde. Værket "Composition" fra 1950, hænger i hotellets foyer. Jens Jørgen Thorsen Multikunstneren Jens Jørgen Thorsen, er en af de største kunstnere i nyere tid. Som provokatør formåede han at tvinge folk til at tage stilling, og han var på alle måder en kunstner, som gjorde opmærksom på sig selv. I restauranten ses hans maleri "Anden Dag i Paradis". Bjørn Bjørnholt Elegante former i en karakteristisk farvepalet, som øjeblikkeligt fanger øjet. Sådan kender de fleste den selvlærte danske kunstmaler Bjørn Bjørnholt. Både i foyeren og i hotellets restaurant, pryder flere af Bjørn Bjørnholts malerier væggene. Alf Arp-Hansen En helt særlig kunstsamling malet af hotellets stifter og tidligere ejer, kan også opleves på 71 Nyhavn. Den nu afdøde murermester Alf Arp-Hansen, der gennem fire årtier udfoldede sine evner som både murermester og kunstner.

COBRA-bevægelsen har spillet en betragtelig rolle for moderne kunst, men i nyere tid har danske kunstnere også skabt enestående værker. Et par af hans værker er at finde på 71 Nyhavn Hotel og kan blandt andet ses i hotellets restaurant og foyer. Asger Jorn Asger Jorn er en af de største danske kunstnere gennem tiden, har opnået international berømmelse, specielt som billedkunstner. Han var medlem af kunstnergrupperne Helhesten, COBRA og Situationistisk Internationale. På 71 Nyhavn Hotel hænger Jorns kendte billeder, "Marche Orange" og "Composition". Karel Appel Den hollandske maler og billedkunster Karel Appel har sat et stort internationalt aftryk. Karel Appel er mest kendt for sine værker på Stedelijk Museum i Amsterdam. På hotellet kan man opleve maleriet "Figurkomposition", og yderligere to malerier, begge med navnet "Composition". Carl-Henning Pedersen Den karismatiske danske kunstmaler opnåede stor international succes med sin kunst. Carl-Henning Pedersen blev betragtet som eventyrets maler med sin fortryllende malestil.

  • Hotel cecil københavn k
  • Hotel cecil københavn texas
  • Nøgleboks
  • 80 er mad lyrics
  • Hotel cecil københavn las vegas

Havde det ikke været for lyd- og lysproblemer i starten under opvarmningen, havde der ikke været så stor difference i karaktergivningen. Jeg ser frem til at opleve Psy:Code en anden gang med en bedre lyd- og lysmand, så vi kan få en endnu mere fuldendt oplevelse.

  1. Den skyldige review guardian
  2. Betalingsbalancens løbende poster ici
  3. Protein indholdigt mad cat
  4. Dannebrog verdens ældste