Det Ensomme Hjerte

September 7, 2021

Et til tider næsten surrealistisk billedsprog giver os et hjerteskærende indtryk af den umenneskelighed, der er så svær at forstå. … Det er ikke en historiebog, men en enestående fortælling om et menneske, der klamrer sig til livet - på trods af alt. Læs mere Danske Kommuner, Per B. Christensen [Tom Buk-Swienty] lykkes med sit projekt. Respekt for det. Han har sympati for sin helt, sin kilde og hovedperson, og det får man også som læser. Bogen er mættet med spændende beskrivelser og masser af drama. … Buk-Swienty formår at gøre Hans Horns erindringer levende for læseren. Det er afgørende, og jeg kan bestemt anbefale andre at give sig i kast med bogen om den musikalske og kreative soldat og læge. Nordjyske Stiftstidende, Martin Rytter Handberg Det er kun det mest ufølsomme menneske, der går umærket igennem disse tekststykker. Bogen vokser i styrke og i refleksionskraft, efterhånden som siderne vendes. At Hans Horns egne malerier er blevet anvendt i bogen, er rammende. Det er med til at støtte op om den dybde, biografien rummer.

Det matrice

det ensomme hjerte tom buk-swienty

Det ensomme hjerte anmeldelse

Hans Horn skrev, at han som ganske ung »var tabt for Tysklands hellige sag. Jeg besluttede mig til at vie mit liv til musik og kultur. « Horn blev soldat i Værnemagten og sendt til Polen, hvor han oplevede, at tyske soldater behandlede jøder brutalt, og det vakte mishag hos ham. Endnu myrdede man ikke jøder, men udsatte dem for nedværdigende behandling, hvilket ifølge Horn fik alt til at vende sig i ham: »Det føltes som ren middelalder. « Horn kom til Østfronten og deltog i en række voldsomme slag, men intet sted synes han at have oplevet jødeforfølgelser eller deltaget i holocaust. Ja, ifølge bogen, så lå det simpelthen »uden for Horns fatteevne«, at man kunne nedskyde jøder. Vi ved fra faghistoriske bøger, at både SS og Værnemagten begik massakre på jøder, og at viden om mord på jøder var almindelig kendt ved fronten. Men åbenbart anede Hans Horn intet, indtil en soldaterkammerat langt henne i forløbet berettede om det, hvilket overraskede Hans Horn dybt. Når han oplevede umenneskelig adfærd over for jøder og krigsfanger så »gyste Horn af skam, væmmelse og angst og de bange anelser strømmede igennem ham, « står der i Buk-Swientys gendigtning.

Har Tom Buk-Swienty slugt en forskønnet historie om en tyskers antinazisme råt?

Sammenlign Dansk, Tom Buk-Swienty, E-bog, 2017-10 Fra 117 kr. til 350 kr. · Placering 791 i kategorien Bøger tilbyder hjemmelevering Bogreolen tilbyder hjemmelevering tilbyder hjemmelevering Gucca tilbyder hjemmelevering tilbyder hjemmelevering ComputerSalg A/S tilbyder hjemmelevering tilbyder hjemmelevering CDON DK tilbyder hjemmelevering Bogreolen tilbyder hjemmelevering tilbyder hjemmelevering Anmeldelser Fortæl os, hvad du synes om produktet, eller læs anmeldelser fra medlemmer, uafhængige eksperter og andre hjemmesider. Vær den første til at skrive en anmeldelse. Spørgsmål og svar Stil et spørgsmål til produktet og få svar fra andre medlemmer. Produktinformation Laveste pris for Det ensomme hjerte: Fortællingen om en musikalsk soldats utrolige odysse igennem 2. verdenskrig og hans drøm om at blive dansker, E-bog er 117 kroner. Det er den bedste pris lige nu blandt 9 butikker.

Det result

  • Det
  • Det ensomme hjerte anmeldelse politiken
  • Det ensomme hjerte bog
  • Det ensomme hjerte alltid vanker
  • Det ensomme hjerte de
  • Brunch opskrifter
  • Det ensomme hjerte e
  • Live fodbold i tv schedule
  • Twitter københavns politi
  • Varebilsforsikring.dk | En af Danmarks billigste varebilsforsikringer – lav selvrisiko og gratis glasskadereparationer. Tegn forsikring i dag!
  • Huse til salg hadsten

Det ensomme hjerte e

Det er som om gode forskere slipper enhver kritik, når de lader sig charmere om 2. Verdenskrig. Tom Buk-Swienty tilegner bogen til sin farfar, der var tysk underofficer på østfronten og »hvis liv blev smadret og fortæret, som talløse millioner af almindelige menneskers, da natten sænkede sig over Europa. « På den måde lader han mordere og ofre dele skæbne, og Hans Horns erindring passer som fod i hose til denne fortælling om den antinazistiske tysker, der aldrig gjorde noget ondt. Sikkert ligesom Buk-Swientys farfar. Derved relativiseres skyld og ansvar og historieløsheden er resultatet.

- Jyllands-Posten, Henrik Jensen Tom Buk-Swienty gør det igen: Et almindeligt menneskes vilje til at overleve er en fremragende fortælling... Tom Buk-Swienty har lagt et stort arbejde i at formidle Hans Horns erindringer, og det er på smukkeste vis lykkedes. Det er en skøn og vedkommende bog. Politiken, Hans Hertel "Tom Buk-Swienty har gjort det igen: Tysk soldats erindringsværk er fantastisk og højt begavet. Medrivende fortælling om en tysk-dansk læge, der mirakuløst kantede sig igennem nazismens og Anden Verdenskrigs vanvid med menneskeligheden i behold. Kristeligt Dagblad, Bo Hakon Jørgensen Fængende fremstilling. Også fordi Hans Detlef Horn skriver godt og maler helt fantastisk …Buk-Swientys indsats [er] den velskrivende historikers, der skriver Horns beretninger ind i samtidshistoriens politiske og kulturelle begivenheder - og gør det fremragende. Jysk Fynske Medier, Claus Christian Koch Tom Buk-Swienty skriver fremragende. Gør historien levende for alle os, der gerne vil vide mere … De mange tegninger og akvareller lægger et lag på fortællingen, der i højere grad end teksten sætter læseren i stand til at forstå den afsky og angst, som Hans Horn forsøger at beskrive.

Hans Horn emigrerede mærket for livet af krigens rædsler bagefter til Danmark, hvor han blev praktiserende læge og boede frem til sin død i 1989. Først i en sen alder blev han i stand til at omsætte sine oplevelser til ord og billeder. Han skrev det hele ned, men tegnede og malede også alt det dramatiske og skønne, han havde oplevet. Da han døde, efterlod han sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5. 000 sider. Det er dette helt enestående, dokumentariske materiale, der nu via Hans Horns børn, har fundet vej til Tom Buk-Swienty. "Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, mens jeg hele tiden bare prøvede at overleve på den ene eller anden måde …" Sådan indleder Hans Horn sine erindringer. Og på samme fantastiske måde fortsætter han sin beskrivelse af opvæksten i 30'ernes Tyskland, den gradvise men markante forandring i landet, nazificeringen og senere krigen og den uundgåelige indkaldelse til Wehrmacht.

Om den unge tysker Hans Horns (1921-1989) opvækst og den gradvise ændring af Tyskland, om nazificeringen, krigen og den uundgåelige indkaldelse til Wehrmacht. I sine ældre år begyndte han de gennemillustrerede optegnelser, der danner grundlaget for bogen

Kilde: Galleri Profilen Tir-fre 11-16, lør 10-13 OBS!! Er foreløbigt kun åben efter aftale. Opdateret 13 marts 2020. Gratis entré Kontakt +45 86201722 Hans Horn: Det ensomme hjerte 24 maj 2019 27 jun 2019