Hvad Er Islam

September 8, 2021

Hvad er islams fem søjler? Hvem var Muhammed, og hvad havde han med Mekka og Medina at gøre? Læs om islams grundlægger, om de største islamiske hovedretninger og om pilgrimsfærden til Mekka her i artiklen, hvor der også er links til mere om islam. Få overblik over islams vigtige elementer her. 1. Profeten Muhammed Muhammed er islams profet og stifter. Profeten Muhammed blev født i Mekka cirka år 570 efter vor tidsregning. Han kom som helt ung i tjeneste i et købmandsfirma og deltog i karavanerejser. Giftede sig med købmandsenken, Khadija. Som 40-årig fik han åbenbaringer og trådte efter nogle år offentligt frem som profet. 2. Islams helligste skrift, Koranen Koranen er islams hellige bog, hvori åbenbaringerne til Muhammed er samlet. Koran betyder "oplæsning". Koranen består af 114 kapitler eller suraer, der er ordnet efter længde. Som åbenbaret skrift anses Koranen for ufejlbarlig. 3. Pilgrimsdestinationen Mekka Mekka er den helligste by for muslimerne, da det er her Ka'ba'en ligger (islams centrale kultsted).

Kort om islam

Anmeldelse Kristendomskundskab Fakta

Forfatter: Jørgen Bæk Simonsen


ISBN: 87-500-3868-0


199 kroner, 176 sider


Forlag: Akademisk Forlag

Jørgen Bæk Simonsen giver med denne lille bog en meget fin introduktion til islam. I de første kapitler om det, muslimen grundlæggende tror på, om koranen og om Muhammad. Allah er almægtig, har skabt alt, og der er også en grundlæggende intention med alt, som skal realiseres. Dette krav er svært at krybe uden om, men Jørgen Bæk Simonsen viser i et par senere kapitler, hvordan der både i historien og iblandt moderne muslimer argumenteres for måder, hvorpå man kan være praktiserende muslim og samtidig kunne leve i en religiøs og politisk mangfoldig kultur i også et moderne vestligt samfund. Artiklen fortsætter under banneret Jørgen Bæk Simonsen viser med tydelighed, at islams historie også er præget af vestlige landes krav, tvang, ødelæggelser og umyndiggørelse af de kræfter, som kunne have skabt ligeværdige relationer mellem muslimer og vesteuropæiske lande.

Hvad er smba

Denne lære udgør et solidt system, hvorpå forståelsen af godt og ondt, social retfærdighed, økonomi, politik, lovgivning, jura, aftaler og relationer kan bygges.

Hvad er islam symbol

Profeten Muhammad selv kunne hverken læse eller skrive. Koranen blev åbenbaret for ham stykke for stykke over en periode på 23 år. Han lærte Koranteksterne udenad, og de blev nedskrevet af hans følgere under hans supervision. Den originale og komplette arabiske tekst af Koranen er til rådighed for enhver på det originale sprog, det blev åbenbaret i. Oversættelser (af meningen) af Koranen er tilgængelige overalt. Hadith, også kaldet Profetens tradition, er læren, udsagnene og handlingerne af profeten Muhammad minutiøst overbragt og samlet af hans hengivne følgere. Profetens praksis og formaninger forklarer og uddyber Koranen og viser, hvordan Koranen bør forstås og efterleves af mennesker. Tilbedelse Islam lærer at tilbede Gud, at vide om Ham og at elske Ham, at handle efter Hans anbefalinger i enhver henseende i livet, at støtte det gode og forhindre det onde og undertrykkelse, at foretage almisser og retfærdighed, og at tjene Ham ved at tjene menneskeheden. Sammen med det ydre, handlingen, er det det indre, åndeligheden og hensigten, der er afgørende for, om en handling er god eller ond.

  1. Hvad er islam et les
  2. Hvad er supervision
  3. Hvad er c5

Hvad er islam book

Koranen præsenterer begreberne på denne måde: "Det er ikke retskaffenhed, om du vender dit ansigt mod øst eller vest. Men retskaffen er den: Som tror på Gud, den sidste dag, på englene, på bogen og på profeterne, Og som giver sin rigdom ud af kærlighed til Ham (Gud) til sit slægtsfolk, til forældreløse, til trængende, til vejfarende, til dem, der forespørger, og til dem, der køber slaver fri. Og som foretager rette tilbedelse og betaler fattigskat. Og som holder deres aftaler, når de indgår dem. Og som er tålmodige under prøvelser med uvished, ulykker og tider med nød. Disse er de oprigtige. Disse er de Gudfrygtige. " – Koranen 2:177 I slamisk livsstil Islam giver konkret vejledning til efterfølgelse for alle mennesker i alle afskygninger af livet. Vejledningen, islam giver, er omfattende og inkluderer de sociale, økonomiske, politiske, moralske og spirituelle aspekter af livet. Koranen minder mennesket om formålet med livet på Jorden og hans pligter overfor sig selv, sin familie og bekendte, sit samfund, sine medmennesker og sin Skaber.

hvad er en blog

Hvad er islam.fr

Ordet "Islam" betyder underkastelse, hengivelse eller overgivelse til Gud. En person, der erklærer sin tro på Islam, kaldes på arabisk en " muslim ", altså en, som underkaster sig som en 'underkastende tjener' af sin Herre. Muslimer foretrækker ofte at bruge ordet Allah frem for Gud. Ordet Allah kan hverken bøjes i tal eller køn, ej heller skrives med stort eller småt. Det samme budskab Islam er ikke en ny religion. I sin essens formidler islam det samme budskab, som Gud åbenbarede til alle Sine profeter gennem historien. "Sig (Åh Muhammad): `Vi har tro på Gud og det, der er åbenbaret til os, og det, der blev åbenbaret til Abraham og Ismail og Isak og Jakob og stammerne, og som blev givet Moses og Jesus og til profeterne fra deres Gud. Vi gør ingen forskel på dem, og til Ham overgiver vi os. ´" Koranen 3:83 Islam (dvs. overgivelse til Gud) har altid eksisteret, fra det første menneske til i dag. Budskabet, der blev åbenbaret til den sidste profet Muhammad ﷺ er dets samlede, komplette, og endelige form.

7. Allah og monoteisme I opgøret med den arabiske polyteisme forkyndte Profeten Muhammed, at der kun er én Gud, nemlig Allah, der betyder guden. Allah er skaberen og dommeren. Han er almægtig og uigennemskuelig og hævet absolut over alt jordisk. Han er dommeren ved tidernes ende. Allah har givet sig til kende gennem Israels profeter (hvortil også Jesus hører), men sidst og endegyldigt gennem Muhammed. 8. Sunni- og shia-islam Sunni er én af islams to hovedretninger og langt den største. Sunni-retningen udgør cirka 80 procent af verdens muslimer. Shiamuslimerne udgør den anden store retning inden for islam. De mener, at Muhammeds fætter, Ali (myrdet 661), var den retmæssige arving til titlen som Kalif (politisk og åndelig leder af Kalifatet). Det mener sunni-muslimerne ikke. Én af de mere udtalte forskelle på shia- og sunnimuslimer er brugen af præsteskab og bedepraksis samt dyrkelsen af martyrer. 9. Hadith-litteraturen Hadith er betegnelsen for den vigtige samling af fortællinger om, hvad Profeten Muhammed gjorde og sagde.

Denne tro frigør mennesket fra stjernetegn og overtro og gør ham bevidst om kun Én almægtig Gud. Troen på Én Gud fordrer, at vi ser på hele menneskeheden som én familie uanset farve, klasse, race, køn eller territorier. Islam afviser ideen om et 'udvalgt folk' og gør troen på Gud samt udførelse af gode gerninger den eneste vej til succes. Således åbner islam en direkte vej mellem mennesket og Gud uden mellemled. Mennesket og det frie valg Mennesket er det højeste i Guds skabelse. Mennesket vælger selv sin vej gennem livet. Skabt med det højeste potentiale er mennesket sat på jorden med en relativ fri vilje til at handle og foretage sine valg. Gud har vist den rette vej, og profeten Muhammads liv udgør et perfekt eksempel. Menneskets succes og frelse ligger i at følge dem. Guds lov, nævnt i Koranen og eksemplificeret igennem Profeten, er excellent i alle henseender. Det er gyldigt for et hvert menneske på jorden uanset status, magt, farve, køn, tid osv. Livet efter døden Denne verden er ifølge islam et sted for prøvelser, og mennesket bliver dømt efter, hvordan det klarer disse prøvelser.

Mennesket har fået vejledning til at føre et formålsfyldt liv og med sin eksistens omsætte livet til et højere ideal. I islam er mennesket en integreret helhed og ikke en samling af fragmenterede, konkurrerende brudstykker. Det hellige og det sekulære, det verdslige og det åndelige, er ikke separate dele af mennesket, det er forenet i menneskets natur. Historisk perspektiv Muhammad (fred være med ham) blev født i 570 i Mekkah i Arabien. I sin voksenalder drog Muhammad ofte ud i isolation for at meditere og finde svar på de eksistentielle spørgsmål. Han modtog den første åbenbaring i en alder af fyrre år. Så snart han startede med at forkynde islam, blev han og hans følgere forfulgt og udsat for voldsomme trængsler. Han blev da beordret til at migrere til Medinah, en anden by i Arabien, nogle dagsrejser fra Mekkah. Gennem en kort periode på 23 år fuldendte han sin profetmission og døde i en alder af 63 år. Han blev begravet i byen Medinah, hvor hans grav stadig kan ses. Hans grav besøges af mange millioner mennesker hvert år.

hvad er islam pdf