Klog På Sprog

September 7, 2021
  1. Danske sprog
  2. Klog på sprog 31. januar
  3. Klog på sprog shoes
  4. Klog på sprog ii

Missing episodes? Click here to refresh the feed. Danmark er blevet et sprogligt geni fattigere med Yahya Hassans alt for tidlige bortgang. Vi taler om hvilket sprog han efterlader sig. Derudover ser vi endnu engang nærmere på coronakrisens sprog og retorik. Denne gang er det Udenrigsminister Jeppe Kofoed, der bliver tager under kærlig behandling. Virusinfektioner behøver ikke at være kære for at have mange navne. Faktisk bliver der både forsket og udgivet retningslinjer for sprog om sygdom. Programmet i dag handler om sygdomsnavne og så ser vi også på en Corona-ordbog. En ny dialekt har set dagens lys i Aarhus Vest. Sprogforskerne Ditte Zachariassen og Pia Quist fortæller om de nye afarter af dansk i Klog på Sprog, hvor vi også taler om det helt perfekte autosvar på e-mail. Lars Trap-Jensen fra Det Danske Sprog og Litteraturselskab tager sig af lytternes sprogspørgsmål. De færreste er klar over, at den berømte danske videnskabsmand H. C. Ørsted har bidraget med mere end 2000 ord til det danske sprog.

Danske sprog

20 episodes Adrian Hughes er vært i en venlig kappestrid om ord og deres betydning. To gæster giver prøver på deres sproglige beredskab, mens en sprogekspert holder styr på op og ned i tidens dansk. 22 MAY 2020 Klog på Sprog - 22. maj 2020 De fleste indbyggere i Danmark har et forhold til Bibelen, uanset om de tror eller ej. Der er intet nyt under solen, størst af alt er kærligheden, lad de små børn komme til mig. Vi citerer mere eller mindre ordret bibelen i mange af livets gøremål. Midt i marts 2020 udkom Bibelselskabets nye samlede udgave af det gamle og det nye testamente, som det kalder "aftaler". Mange læsere synes at deres barndoms bibel er den rigtige, skønt ingen ønsker Christian III's bibel fra 1550 tilbage. Hvad er den mest rigtige bibel og hvordan omskriver man så følsom en tekst som Bibelen? Bibelselskabets Birgitte Stoklund Larsen og ledende redaktør ved Det danske sprog- og litteraturselskab Lars Trap-Jensen er gæst hos Adrian Hughes. 15 MAY 2020 Klog på Sprog - 15. maj 2020 Hvordan taler politiske leder til hinanden under coronakrisen?

Klog på sprog 31. januar

Spørgsmålet er så om det skaber et mangfoldigt sprog eller skaber en kløft mellem generationerne, der ikke taler på samme måde. "Vores fælles ordforråd er på skrump" er det alarmerende budskab fra sprogmagister Kirsten Rask. Det diskuterer hun med leder af sprogforandringscentret ved Københavns Universitet, Marie Maegaard, der ikke er lige så bekymret. Medvirkende: Kirsten Rask, Marie Maegaard og Line Pedersen. Kultur Klog på Sprog Fredag 10. 2020 Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag portrætterer deres egen aldersgruppe i tv-serien "29", hvor de både har skrevet manuskriptet og spiller hovedrollerne. I dag gæster de Klog på Sprog til en snak om hvordan man skriver replikker der afspejler en generations måde at tale på. Medvirkende: Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag og Line Pedersen. Kultur Klog på Sprog Fredag 3. 2020 Statsminister Mette Frederiksen brugte ordet "Børn" mere end 20 gange i hendes nytårstale til nationen. Politisk redaktør på Jyllands-Posten, Marchen Neel Gjertsen, og politisk journalist Brian Weichardt gennemgår sproget i talen og fortæller derudover om deres forhold til udtalelsen "ingen kommentarer".

KLOG PÅ SPROG – Latin i almen sprogforståelse – har et bredt udvalg af lette latinske tekster, som giver en elementær indføring i latinsk sprog og almene grammatiske grundstrukturer. Teksterne danner grundlag for en forståelse af den betydning, sproget latin og romersk kultur har spillet og stadig spiller i vores moderne verden. De behandlede emner og domæner gør arven fra antikken tydelig: Fra den romerske skole over guder og helte, myter, historie, fabeldigtning og epigrammer til politik, jura, retorik og filosofi. Hvert kapitel har en introduktion til emnet. Til sidst behandles sproghistorie og orddannelse. Til venstre findes en overordnet introduktion til læreren med didaktiske overvejelser. Desuden er der til hvert kapitel udarbejdet øvelser/arbejdsark til eleven samt introduktion til læreren. Pris ekskl. moms 100, 00 kr.

Klog på sprog shoes

I juryen sidder: Thomas Hestbæk Andersen, Dy Plambeck, Henrik Lorentzen, Geeti Amiri og programmets vært Adrian Hughes. 2019 Regeringen fremlagde i denne uge den såkaldte "ghettoliste" med 28 danske ghetto-områder. Men hvad betyder det overhovedet? M. J Afhakame og Kian Sadeghi bryster sig med at være markante ghetto-stemmer og i dag bliver vi klogere på deres sprog. Kultur Klog på Sprog Fredag 29. nov. 2019 Live fra Nationalmuseet. I anledning af den store udstilling "Tyskland" sætter Klog på Sprog fokus på, hvor stor en rolle det tyske sprog spiller for det danske. Knud Romer og Lykke Friis er de tysk-begejstrede gæster og publikum består af 200 gymnasieelever med tysk på skemaet. Kultur Klog på Sprog Lørdag 28. okt. 2017 Der er forår i luften i denne efterårsudgave af Klog på Sprog, hvor Adrian Hughes gennemgår de fem kærlighedssprog. Mikael Wulff er aktuel med tv-serien "Perfekte steder" om forelskelse og han mødes af forfatteren bag kærlighedsromanen "Italiensvej", Anna Grue. Kultur

Klog på sprog ii

Men er der et særligt sprog for homoseksuelle, og snakker bøsser på en særlig måde? Eller er det bare fordomsfuldt at tro? De to mænd gæster programmet sammen med tidligere direktør i dansk sprognævn, Sabine Kirchmeier, der holder styr på grammatikken. Medvirkende: Aleksander Demsitz, Josias Juliussen og Sabine Kirchmeier. En af de tydeligste generations-markører er hvordan vi taler. Spørgsmålet er så om det skaber et mangfoldigt sprog eller skaber en kløft mellem generationerne, der ikke taler på samme måde. "Vores fælles ordforråd er på skrump" er det alarmerende budskab fra sprogmagister Kirsten Rask. Det diskuterer hun med leder af sprogforandringscentret ved Københavns Universitet, Marie Maegaard, der ikke er lige så bekymret. Medvirkende: Kirsten Rask, Marie Maegaard og Line Pedersen. Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag portrætterer deres egen aldersgruppe i tv-serien "29", hvor de både har skrevet manuskriptet og spiller hovedrollerne. I dag gæster de Klog på Sprog til en snak om hvordan man skriver replikker der afspejler en generations måde at tale på.

sprog 3

Kultur Klog på Sprog Fredag 14. 2020 Der er amoriner i luften, foråret er på vej og i dag er det valentinsdag. Derfor handler Klog på Sprog i dag om hvordan vi udtrykker kærlighed. Journalist Felix Katzenelson har sin egen kærlighedsbrevkasse og radiovært Line Kirsten Nikolajsen har ageret giftekniv i sit eget radioprogram om dating. Sammen gæster de Klog på Sprog. Henrik Lorentzen fra Det Danske Sprog og Litteraturselskab tager sig af lytternes sprogspørgsmål. Medvirkende: Line Kirsten Nikolajsen, Felix Thorsen Katzenelson og Henrik Lorentzen. Kultur Klog på Sprog Fredag 7. 2020 Brexit er nu en realitet, men hvor meget magt kan egentlig tilskrives sproget for at det kom så vidt? Journalist Lone Theils og kommunikationsrådgiver James Peter Starkey har begge fulgt forløbet tæt. Fra de første spæde ytringer til Boris Johnsons overbevisende valgsejr med sloganet "Get Brexit Done". Henrik Lorentzen fra Det Danske Sprog og Litteraturselskab tager sig af lytternes sprogspørgsmål. Medvirkende: Lone Theils, James Peter Starkey og Henrik Lorentzen.

Episodes De fleste indbyggere i Danmark har et forhold til Bibelen, uanset om de tror eller ej. Der er intet nyt under solen, størst af alt er kærligheden, lad de små børn komme til mig. Vi citerer mere eller mindre ordret bibelen i mange af livets gøremål. Midt i marts 2020 udkom Bibelselskabets nye samlede udgave af det gamle og det nye testamente, som det kalder "aftaler". Mange læsere synes at deres barndoms bibel er den rigtige, skønt ingen ønsker Christian III's bibel fra 1550 tilbage. Hvad er den mest rigtige bibel og hvordan omskriver man så følsom en tekst som Bibelen? Bibelselskabets Birgitte Stoklund Larsen og ledende redaktør ved Det danske sprog- og litteraturselskab Lars Trap-Jensen er gæst hos Adrian Hughes. Hvordan taler politiske leder til hinanden under coronakrisen? I går aftes transmitterede DR1 og TV2 sammen partilederdebat om, hvordan Danmark får lukket op under den fortsatte coronatrussel. Klog på Sprog taler med Ekstra Bladets politiske redaktør Henrik Qvortrup om politikerens retoriske dagsform, og programmet undersøger også behandlersprog ved de såkaldte "børnefaglige undersøgelser" på baggrund af en grum sag om mistanker på Fanø.

  1. Telefoni - Nyttig info om Luxembourg - tresplusnetluxembourg
  2. Sprog
  3. Tak for hjælp
  4. Hvad er iso 9001
  5. Mor er den bedste i verden
  6. Klog på sprog 31. januar
  7. Define sprog
  8. Xl byg langeskov country
  9. Klog på Sprog – Podcast – Podtail
  10. Dagtilbud | Børne- og Undervisningsministeriet
  11. Klog på sprog
  12. Klog