Boghandleren Fra Brønshøj

September 8, 2021
  1. Boghandleren fra brønshøj dom
  2. "Godt for fædrelandet, at Said Mansour nu er udvist" - Ditoverblik.dk

Får en syrienskriger med dobbelt statsborgerskab inddraget sit danske pas, vil vedkommende modtage beskeden i sin e-boks. Det er også muligt at orientere sig i Statstidende, men det er et scenarie, som Mattias Tesfaye har indrømmet er usandsynligt. Hvad er der særligt på spil her? "At få frataget sit statsborgerskab er en meget indgribende afgørelse. Et er, at man får afslag på kontanthjælp, eller hvad det nu kan være, men her er vi oppe i en noget anden liga. Man bør som minimum sikre sig, at de normale retssikkerhedsgarantier, vi har om fair rettergang, også i realiteten er i brug. " Hvad kunne fordelen ved at placere afgørelsen hos Folketinget så være? "Det kunne jo være at sikre, at der er politisk opbakning, så det ikke bare er en fiks idé, Mattias Tesfaye får. Det kan demonstrere for omverdenen, at beslutningen er bredt funderet. Men jeg har helt ærligt svært ved at se, hvordan det skulle blive bedre retssikkerhedsmæssigt, at Folketinget træffer beslutningen. " Hvorfor? "Hvis afgørelsen træffes af Folketingets Indfødsretsudvalg, vil afgørelsen være definitiv.

Boghandleren fra brønshøj dom

  1. Arden frugt og grønt
  2. Hanne hansen jørgen hansen
  3. Skal man have pas med til tyskland lyrics
  4. Sidste Tango i Paris
  5. Dansk gyldendal 7 10 9
  6. Højesteret: Boghandleren fra Brønshøj mister dansk statsborgerskab
  7. Boghandleren fra brønshøj familie
  8. Tårup Strand Camping

Said Mansour flyttede til Danmark i 1980erne, hvor han blev gift med en dansk kvinde. Han kaldes "Boghandleren fra Brønshøj", fordi han 1986-92 drev en islamisk boghandel, som endte med at gå konkurs. Foto: Scanpix Skøn fornemmelse, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen om udvisning af den terrordømte "Boghandler fra Brønshøj", som fredag aften landede i Marokko Fredag ved midnat var det sikkert og vist: Den terrordømte Said Mansour, kendt som Boghandleren fra Brønshøj, var efter årelangt pres blevet udvist til det Marokko, som han forlod i 1980erne. Mansour blev fredag ved 17-tiden sat på et fly i Københavns Lufthavn, og kort før midnat landede flyet i Marokko, hvor Mansour blev overdraget til de lokale myndigheder. Til det sidste var der bekymring for, at noget kunne gå galt i forbindelse med udleveringen. Men lørdag kl. 00. 06 skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter, at udleveringen var gennemført: Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen jubler: "Så slap vi af med endnu en islamist, og det er en skøn fornemmelse.

En enkelt af de 18 dommerstemmer i nævningetinget afviste at fratage Mansour sit danske statsborgerskab. Mansour kom til Danmark i 1984 fra Casablanca i Marokko, og han blev dansk statsborger i 1988. Han har tidligere været gift og er far til fire vokse børn. Derudover har Mansour tre børnebørn og er ifølge TV2 netop blevet far igen. Udover dommene for at opfordre til terror er Said Mansour tidligere også dømt for andre typer kriminalitet. Ifølge TV2 for vold mod sin tidligere kone, for seksuelle krænkelser mod en mindreåri, for tyveri af en damecykel og for dokumentfalsk.

Det er i dag kun domstolene, som kan fratage det danske statsborgerskab. Men nu vil regeringen gøre det muligt administrativt at fratage det danske pas via udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) INTERVIEW: Det har vakt hård kritik, at regeringen vil lade det være op til udlændinge- og integrationsministeren alene at kunne tage det danske pas fra fremmedkrigere. Men hvad er problemet egentlig? En juraprofessor giver dig argumenterne for og imod. Hvem skal afgøre, om en person med dobbelt statsborgerskab, som eksempelvis er rejst til Syrien, har handlet på en måde, så personen må afgive sit danske pas? Det skal udlændinge- og integrationsministeren, hvis det står til regeringen. Regeringen forsøger i denne uge at vedtage en hastelov, der skal give udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) mulighed for alene at afgøre, om personer med dobbelt statsborgerskab skal have frataget det danske. Forslaget er særligt rettet mod de danske fremmedkrigere i Syrien, som frygtes at vende hjem til Danmark.

"Godt for fædrelandet, at Said Mansour nu er udvist" - Ditoverblik.dk

Men det får hård kritik fra en række politikere og juridiske eksperter. Jens Rohde (R) kalder foreslaget for "en afmontering af magtens tredeling", og professor emerita Eva Smith et "udsalg af vores fundamentale retsprincipper". I dag foregår fratagelsen af et dansk statsborgerskab gennem domstolene, som det eksempelvis var tilfældet med "Boghandleren fra Brønshøj", som 4. januar 2019 blev ført med passagerfly fra Danmark til Marokko. Flere politikere har foreslået en anden model, hvor man lader Folketingets indfødsretsudvalg træffe afgørelsen. Ræsonnementet lyder, at ligesom det er Folketinget, som uddeler det danske pas, skal det altså også være Folketinget, som fratager det. Fordele og ulemper Men hvad taler for at lægge afgørelsen hos henholdvis ministeren, Folketinget eller domstolene? Og hvad taler imod? Altinget har spurgt juraprofessor ved Aarhus Universitet Jørgen Albæk Jensen. Hvilke fordele er der i at lade ministeren træffe afgørelsen? "Det bliver jo nemt og smidigt for ham, for det er jo i princippet kun ham, som skal involveres.

Du skal være abonnent for at lytte til denne automatiske oplæsning. Prøv første måned for kun 1 kr. Køb abonnement Allerede abonnent? Login Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste Hør dagens afsnit af 'Du lytter til Politiken'. Du lytter til Politiken 9. jan. 2019 kl. 06. 00 Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst 9. januar: Historien om boghandleren fra Brønshøj I fredags blev Said Mansour - boghandleren fra Brønshøj - eskorteret ombord på et fly til sit fødeland Marokko, hvor myndighederne stod klar for at tage imod ham. Hvad er det for en mand, Danmark siger farvel – og bliv væk – til? Og hvad siger hans udvisning om udviklingen i dansk retspolitik? For abonnenter Politiken Plus Nyhed: Rabat på økologi og bæredygtighed fra Organic Basics Organic Basics arbejder på at gøre fremtiden for mode mere bæredygtig ved at sikre, at alle processer, aktiviteter og måden vi forbruger på gøres på en mere bæredygtig og miljøvenlig måde. Find din rabatkode Skift plastikken ud: Bæredygtige alternativer fra The Organic Company Se mere Podcasts I sidste weekend udsendte Trump hele 19 tweets om Obama.

boghandleren fra broenshoej hjem til marokko

Vi sender jo løbende alle mulige udlændinge ud af Danmark, men nogle gange er det bare lidt bedre end alle de andre gange. Og det er rigtig godt at Said Mansour endelig er sendt ud af Danmark. Nu ender han formentlig i en eller anden kedelig fængselscelle i et usselt marokkansk fængsel, og det passer os helt fint i Dansk Folkeparti, " siger Martin Henriksen. "Så slap vi af med endnu en islamist, og det er en skøn fornemmelse" Martin Henriksen, udlændinge- og værdiordfører (DF) Dømt for at opildne til terror 58-årige Said Mansour efterlader en større familie i Danmark. Den mangeårige kontanthjælpsmodtager har været gift tre gange i Danmark og har ifølge Ekstra Bladet fire voksne børn og en datter tre år, som alle er danske statsborgere. Mansour har haft tætte relationer til Al-Quada-ledere og han blev i 2007 dømt for at opildne til terror. Han var den første, som dengang blev dømt efter terrorparagraffen. Han fik 3, 5 års fængsel. I 2014 blev han dømt i en ny sag om terroropfordringer på facebook.