Træne Til Halvmaraton

September 7, 2021
  1. Trane til halvmaraton price
  2. Træn til halvmaraton på 6 uger
  3. Træn til halvmaraton 20 uger

Det glæder os, at vi nu kan præsentere en række træningsplaner til både halv- og helmaraton. Planerne er udviklet af coach Ole Stougaard, der driver rådgivningsvirksomheden MultiTesta. Alle planer løber over 20 uger, og hvis du er ude i god tid, kan vi anbefale, at du i første omgang træner op mod at løbe tre gange om ugen, og dernæst satser på at få en masse rolige kilometer i benene indtil du begynder med planen. Som med alle andre løbeplaner er det væsentligt for os at understrege, at du ALTID først og fremmest skal lytte til din krop. Hvis du er syg eller skadet, skal du ikke løbetræne. Og du skal heller ikke forsøge at indhente det tabte, hvis du kommer bagud i planen. Et tabt pas hist og her er ikke noget problem, men hvis du kommer alt for langt bagud i planerne, bør du overveje at neddrosle forventningerne. Husk, at det altid skal være sjovt at løbe! Forklaring til planerne: Planerne til niveau 1 er målrettet løbere, der løber 1-3 gange om ugen, men kun sjældent mere end 5-6 kilometer ad gangen.

Trane til halvmaraton price

Af Janni Petersen og foto af Martin Paldan Før du starter At løbe en halvmaraton kræver mere af dig end bare løbetræning. Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din normale dagligdag. Det er en god ide at lave en forventningsafstemning både med dig selv og med din familie og venner. Er der tid og overskud til træning flere gange om ugen? Hvad motiverer dig for at stille op til løbet? At kunne reflekterer over målsætning og træning er således et vigtigt, men oftest også et undervurderet og overset aspekt i løbetræningen. Træningen skydes i gang Sørg for at træne mindst tre gange om ugen og husk at variere din træning, så du mindsker skaderisikoen ved løb. Det er vigtigt, at du både træner lav intensitetstræning og høj intensitetstræning. Din træning bør planlægges således, at du har længere ture i et relativt lavt tempo, også kaldet udholdenhedstræning, svarende til en intensitet på 60-70% af din max-puls. På disse ture vænnes kroppen langsomt til at være i gang over længere tid, men for at kunne forbedre din form og præstationsevne skal du også have træningspas med høj intensitet.

Kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål. God træning og så ses vi på landevejene, i skoven, i bjergene og hvor det ellers er muligt at løbe. Kom i gang ​5km 5km på 12 uger 10km 10km på 12 uger Halvmaraton Maraton Øvet løber? Er du allerede en øvet eller let øvet løber, der leder efter at sætte ny PR på fx halvmaratondistancen? Vil du løbe lidt stærkere end gennemsnittet, eller er du allerede i god form, og nu vil du gerne bygge på? Så har vi et program for dig. Under 20 minutter på 5 kilometer Halvmaraton for den øvede løber, der vil slå sin rekord Halvmaraton for den let øvede løber, der vil slå sin rekord Er du en af de barske mænd eller kvinder, der løber endnu længere end maratondistancen, eller har du ambitioner om at komme i gang med ultraløb? Skriv til os på facebook eller på, så kan vi også hjælpe dig med det. Relevante guides for dig Sådan kommer du i gang med løb uden skader Sådan forbereder du dig til halvmaraton

  • Riis rejser kør selv do to be
  • Metro københavn kort la
  • Sådan forbereder du dig til halvmaraton | LØBEREN
  • Træn til halvmaraton 20 uger
  • Træning til halvmaraton på 8 uger
  • Til acronym
  • Træning til halvmaraton begynder

Træn til halvmaraton på 6 uger

Det er afgørende, at du er opmærksom på, at du - ligesom nybegyndere - har en progression i din træning, så du hverken overbelaster dig eller træner for lidt. På den her side kan du finde træningsprogrammer, vi har lavet til nybegyndere og let øvede løbere. Uanset om din ambition er at komme i gang med at løbe, eller om du skal prøve kræfter med de helt barske distancer, er de lavede til almindelige motionister. Har vi ikke et træningsprogram, du synes matcher dit behov eller dine ambitioner? Skriv til os på facebook eller på, så kan vi helt sikkert hjælpe dig. Lyt til kroppen Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at vores programmer er vejledende og generelle. Du skal for alt i verden først og fremmest lytte til din egen krop og dit eget helbred. Kroppen sender dig konstant signaler, du skal være opmærksom på - skader kan sagtens opstå, selvom du følger et træningsprogram. Husk at læse den vejledende og forklarende tekst grundigt i gennem, inden du starter på dit træningsprogram. Det er vigtigt for, at du får den optimale oplevelse ud af din træning.

Her får du ALT der er værd at vide om halvmarathon - uanset som du er nybegynder eller allerede har løbet flere halvmarathonløb. Vi har samlet alt fra I FORMs populære halvmarathon-skole til dig, programmer og masser af kost og træningstips - lige til at downloade. Halvmarathonprogrammet her er til dig, der er vant til at træne mindst tre dage om ugen året rundt. De 21, 1 km virker ikke afskrækkende, og måske kan du (næsten) allerede klare dem, men vil gerne være hurtigere. Halvmarathonprogrammet her er til dig, der er vant til at løbe nogle gange om ugen. Du løber typisk mellem 3 og 8 km, når du er afsted. Du har løbet mindst i et par måneder – og måske meget længere. Programmet her er til dig der aldrig har løbet halvmarathon før - eller også er det meget længe siden, at du sidst har haft løbeskoene på. Følg I FORM's halvmarathonprogram og løb en halvmarathon om 30 uger - vi har programmet til 3 niveauer! Har du løbet 5 km flere gange og fået blod på tanden til lidt mere og lidt længere distancer?

Et træningsprogram er en god idé, hvis du vil ordentlig i gang med at løbe uden at løbe ind i irriterende overbelastningsskader. I artiklen her finder du et godt træningsprogram og en guide til, hvordan du kommer i gang med at løbe, og hvordan du også bliver klar til de forskellige distancer - uanset hvad dit mål er. Skal du i gang med at løbe? Er du ny løber, kender du det garanteret. Motivationen er høj, og nu skal du i dit livs form. Men så kommer smerterne, og inden du ved af det, bliver du skadet. Derfor handler det om at væbne sig med tålmodighed, når du går i gang med at løbetræne. En rigtig god måde er ved at følge et træningsprogram. Det er for alt i verden vigtigt, at du passer på din krop og ikke går for hurtigt frem. Lemmie fra vores butik i Lyngby er - foruden at være en af vores mest erfarne - også uddannet fysioterapeut. Brug halvandet minut på at lade ham fortælle, hvad der sker med kroppen, når du begynder at træne. Ambitioner om de længere distancer? Måske er du allerede godt i gang med at løbe, og nu har du ambitioner om at prøve kræfter med halvmaraton eller maraton.

Træn til halvmaraton 20 uger

Når du løber intenst tager din muskler ilten og derfor er der ikke ilt nok til at din krop kan fedtforbrænde. Derfor forbrænder den kulhydrat. Ulempen her er at du kan har kulhydratlagre til i underkanten af et par timers løb. Derfor er det essentielt at du tilfører kulhydrat (gels og energidrikke) under løbet. Det kræver en nøje planlægning og tilvænning, men på den måde kan du opretholde en højere intensitet i løbet end du ville kunne have holdt, hvis du ikke indtog kulhydrat undervejs. Hvordan bør de sidste to måneders tid op til en marathon se ud rent træningsmæssigt? I de sidste to måneder vil du skulle afsætte noget tid til nedtrapning. Før nedtrapning vil du have dine hårdeste træningsuger. I de to sidste måneder er der dit fokus på træning skal være størst. Du bør teste dit marathontempo samt din plan for væske og energiindtag, så du til stævnet kan følge det gyldne råd: "Plan your race, race your plan". Rigtig god fornøjelse!

Start med at gentage 2-3 gange og øg op til 5 gentagelser. Det er vigtigt, at du varmer godt op før du starter på intervallerne. Det rigtige træningsprogram Det kan være svært at finde det helt rigtige træningsprogram, som passer godt til dig. Der findes rigtig mange programmer rundt omkring. Du kan finde træningsprogrammer her på hjemmesiden, men du kan også finde programmer på mange andre gode motionssites på nettet. Det er vigtigt, at du finder et som passer til dig og dine forudsætninger, og samtidig også husker på, at det er bedre for din sundhedsprofil at løbe enkelte længere ture ved en lav intensitet og flere korte ture ved en høj intensitet end mange lange ture på moderat intensitet. Er du let øvet løber, og kan løbe 5 km uden problemer, skal du regne med at bruge 10-12 uger på optræningen. Alternativ træning Paradoksalt nok er en af dine største fjender undervejs i din træning, og i kampen mod skader og overtræning, "det at løbe". Kroppen er ikke udviklet til gentaget ensidig, monotont arbejde i længerevarende perioder.

eller log ind med Facebook 7 råd: Halvmarathon for begyndere Vi har samlet 7 råd, der guider nybegynderen sikkert og godt gennem det første halvmarathon. Har du hvad der skal til? Alt hvad du behøver til dit halvmarathon Løbeprogram: Halvmaraton øvet Løbeprogram: Halvmaraton let øvet Måske er du interesseret i... Ingen generende sømme. Klik her >> Få 4 nr. af I FORM + Active Fit – Seamless tights og T-shirt - SPAR 870 kr. 3 nr. af I FORM + Active Fit multi-taske til kun 99 kr. Læs mere her >> Få en stærk, slank og tonet krop med elastikker fra Active Fit. 3 nr. af I FORM + Træningspakke med 3 elastikker + måtte. KUN 99 kr. + porto. Alle dine favorit magasiner digitalt Gå på opdagelse i 28 populære magasiner på mobil, tablet eller desktop med WYPE. Prøv 1 måned gratis >> Løbeprogram: Halvmaraton nybegynder Løbeprogram: Halvmarathon-skolen Fra 5 km til halvmaraton Alt du vil vide om halvmaraton Beregn din halvmarathon-tid Halvmarathon på halv tid 3 smutveje til din første halvmarathon 3 smutveje til din første halvmaraton Læs mere om Halvmarathon Halvmaraton kræver ca. 13000 skridt og 1000 kcal MERE, end hvis du løber 5 km.

Din målsætning er at gennemføre dit første marathon eller halvmarathon. Hvis din fysiske tilstand i øvrigt er i orden, og din vægt er nogenlunde inden for normerne, er det sikkert at træne op til et helt marathon. Det kræver dog, at du er i stand til at overholde programmet og træne tre gange om ugen de fleste uger. Hvis du mener, at du vejer 5-10 kilo for meget og/eller ikke i forvejen er fysisk aktiv ( går meget, cykler til og fra arbejde, dyrker anden motion) tre-fire gange om ugen, vil vi anbefale, at du lægger ud med et halvmaratonløb. Har du spørgsmål til træningsplanerne, er du velkommen til at kontakte os pr. mail. Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Marathon-tid Over 04. 15. 00 03. 45. 25. 00 Halvmarathon-tid Over 02. 00. 00 01. 35. 00 10 km-tid Over 00. 55. 00 00. 48. 30 00. 44. 15 5 km-tid Over 00. 26. 22. 45 00. 20. 45 3 km-tid Over 00. 13. 15 00. 12. 00 Restitutionsløb/jog Over 06. 15 +05. 30 +05. 00 Langdistance min/km 06. 15-05. 40 05. 30-05. 10 05. 00-04. 45 Tempoløb min/km 05. 40-05.