De Nåede Færgen

September 7, 2021
  1. De nåede færgen - Wikipedia, den frie encyklopædi

Viden om Film Filmdatabasen Carl Th. Dreyers kortfilmklassiker bygger på en af Johannes V. Jensens "Myter" og fortæller historien om motorcyklisten og hans veninde, som skal skynde sig for at nå færgen i Nyborg, men møder deres skæbne på en fynsk landevej. Filmen er et bestillingsarbejde for Raadet for Større Færdselssikkerhed, og Dreyer har valgt en reportagestil med rystede optagelser og hurtige billedskift, men også indlagt mytiske elementer - chaufføren med dødningehovedet og færgemanden med to kister - der giver den realistiske beretning en stemning af skæbnebestemthed. Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Original titel De nåede færgen Dansk titel Andre titler Litteraturens film 1, Nåede de Færgen?, They Caught the Ferry, Ils n'ont pas pris le bac Emneord Motorcykler, Motorcyklister, Trafikuheld, Skæbne Instruktør Carl Th. Dreyer Manuskript Forlæg Efter Johannes V. Jensens novelle "Naaede de Færgen? ", offentliggjort første gang 24. december 1925 i Social-Demokraten. Fotograf Jørgen Roos Klipper Lyd Medvirkende Josef Koch, Kamma Koch, Ewald Rasmussen Produktionsland Danmark Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni Dansk distribution Statens Filmcentral Tekniske data 35 mm, 1, 37:1 Academy, Sort-hvid, Petersen & Poulsen Dansk biografpremiere 12.

De nåede færgen - Wikipedia, den frie encyklopædi

To menneskers dødskørsel over Fyn på motorcykel for at nå færgen i Nyborg. I repetitionsklip af en larmende motorcykel, to forblæste passagerer, hurtigt forbipasserende vejtræer og et forjaget speedometer fortæller filmens danske mester, Carl Th. Dreyer, historien om to menneskers dødskørsel på en motorcykel. Kortfilmsklassiker Carl Th. Dreyers kortfilmsklassiker er baseret på en af Johannes V. Jensens "Myter" og fortæller historien om en motorcyklist og hans veninde, der skal skynde sig for at nå færgen i Nyborg, men møder deres skæbne på en fynsk landevej. Studie i perfektionisme Filmen var en bestilling fra Raadet for Større Færdselssikkerhed, men betvivl ikke engagementet og filmhåndværket i produktionen. Dreyers kortfilm er tolv minutters studie i perfektionisme.

Carl Theodor Dreyer anses af mange for at være en af Danmarks første, store filminstruktører. Filmen her er fra 1948 og et bestillingsarbejde for Rådet for større færdselssikkerhed. Den bygger på Johannes V. Jensens novelle "Nåede de færgen? ". Filmen giver god mulighed for at arbejde med flere forskellige aspekter i danskundervisningen: et filmhistorisk aspekt, filmen som holdningsreklame eller propaganda, filmatiseringsaspektet og endelig myten som fortælling. Filmen virker måske lidt gammeldags og tempoforladt på et moderne publikum. Den er i sort/hvid, og de enkelte indstillinger får lov at stå længe. Filmens stil er periodevis realistisk, næsten reportageagtig. Til andre tider skaber filmen spænding i kraft af sin krydsklipning, og den er præget af en tung symbolik, fx Døden som chauffør og skarabæen, som er malet på bilen. Som holdningsreklame arbejder filmen med en tydelig præmis: hastigheden, den hasarderede kørsel og det vilde, unge ridt har fatale konsekvenser. Vi finder tilsvarende præmis i mange af nutidens holdningsreklamer fra Rådet for sikker trafik (som Rådet for større færdselssikkerhed hedder i dag).

  1. Nej tak klistermærke 2019 online
  2. Den kongelig porcelænsfabrik
  3. Sundhedsstyrelsen
  4. De nåede færgen perspektivering
  5. De nåede færgen berettermodel
  6. Lån med fast lav rente 1
  7. Menstruation og Ægløsning Jeopardy Template
  8. Jakkesæt til mænd
  9. De nåede færgen analyse
  10. De nåede færgen johannes v jensen
  11. Lægerne amagerbrogade 18
  12. Planter og frø - Køb online - føtex.dk
de nåede færgen tekst

Del (Carl Th. Dreyer, DK, 1948) Dreyers kortfilmklassiker bygger på en af Johannes V. Jensens "Myter" og fortæller historien om motorcyklisten og hans veninde, som skal skynde sig for at nå færgen i Nyborg, men møder deres skæbne på en fynsk landevej. Filmen var et bestillingsarbejde fra Raadet for Større Færdselssikkerhed, og Dreyer har valgt en reportagestil med rystede optagelser og hurtige billedskift, men også indlagt mytiske elementer - chaufføren med dødningehovedet og færgemanden med to kister - der giver den realistiske beretning en stemning af skæbnebestemthed. Produktionsselskab: Nordisk Films Kompagni for Dansk Kulturfilm og Ministeriernes Filmudvalg Distributionsselskab: Statens Filmcentral Biografvisning: 12. 5. 1948 / Saga Instruktion Carl Th. Dreyer Instruktør Manuskript Manuskriptforfatter Produktion Ib Koch-Olsen Produktionsleder Foto Klip Produktionsdesign Erik Alslev Skelettegninger på automobil Medvirkende Josef Koch Sophus - fører af motorcykel Kamma Koch Elvira - Sophus' kæreste og passager Ewald Rasmussen Døden Instruktør: Produktionsår: 1948 Land: Danmark Andre titler: They Reached the Ferry (GB) They Caught the Ferry (GB) Ils n'ont pas pris le bac (FR) Kategori: Kort fiktion Varighed: 12 min.

Filmstriben - På biblioteket - De nåede færgen