Brun Sovs Med Fløde

September 7, 2021

Det tager typisk 15-17 minutter - og lad så kartoflerne stå og trække fem minutter i vandet. Hæld vandet fra - og lad dem dampe af i gryden med låget på. Når din medisterpølse er kogt færdig, kommer du smør på en pande, og lader det bruse af. Kogevandet hælder du op i en skål - DET MÅ DU IKKE SMIDE UD! Steg så medisteren 7-8 minutter på hver side ved middel varme. Ikke så varmt at vores medisterpølse bliver sort. Stik i den et par steder med en kødnål eller gaffel. På den måde undgår du at medisterpølsen sprækker under stegningen. Og nej, det bliver den ikke tør af! Damp gulerødder og broccoli - husk ikke at koge dem ud. Når medisterpølsen er færdig med at stege, skal vi til at lave den gode sovs. Læg forsigtigt medisteren op på et skærebræt, og hæld skyen over i en kasserolle. Varm skyen op ved en god og jævn varme, og nu skal du være opmærksom. Kom tre spiseskefulde mel i kasserollen, og pisk det godt rundt med et piskeris. Pisk så tre deciliter af kogevandet fra medisterpølsen ud i kasserollen, og efterfølgende to deciliter mælk.

Forloren Hare med bacon - den klassiske opskrift

Brun sovs med kartoffelvand Mængden af væske i sovsen kan udskiftes med kartoffelvand, hvilket giver en lettere sovs. Fond eller sky erstattes altså med tilsvarnede mængde kogevand fra kartoflerne, hvor du igen skal være opmærksom på, at kartoffelvand kan være ret saltet. Så tænk lige over det når du kommer salt i vandet til kartoflerne. Brun sovs med fløde Hvis ikke du er fedtforskrækket, kan du skifte mælken ud med fløde, og du kan give din brune sovs et tvist af vildt ved, at tilføre to teskefulde ribsgele til sovsen. Tilbehør Og klassisk tilbehør til retter med brun sovs er selvfølgelig kogte kartofler, og hertil kan du prøve med dampet broccoli, dampede gulerødder eller måske rosenkål. Brun sovs til frikadeller Den brune sovs er i øvrigt meget fin til frikadeller og medister. Se også hvordan du laver persillesovs eller den nemme skysovs.

Hæld den siede fond over mens der piskes. Lad saucen koge roligt igennem i ca. 20 minutter. Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og lidt sukker. Giv evt. saucen lidt kulør. Saucen kan også smages til med lidt soya og engelsk sauce. chef-hat person play ▶ time

af den fine opskrift blev jeg kontaktet af Fredericia bibliotek i anledningen af Brunsvigerens dag den 11. oktober. De holder et arrangement, ville gerne bruge billeder fra bloggen. Det må de selvfølgelig gerne, sålænge de "linker" til bloggen 🙂 Information Seneste indlæg Samarbejde Hvad med dig? Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden " Om mig ". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden " Samarbejdspartnere ", hvor der står lidt om besøgende m. m. Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen.

Svampesovs opskrift - Lækker, nem og cremet svampesovs

Flæskestegssovs og sovs til andestegen Denne sovs er god til stege – som for eksempel ved flæskesteg og andesteg er opbagte brune sovs et oplagt valg. Du kan endda bruge fedtstoffet fra stegen til at lave sovsen med. Skum skyen, som er smeltet af under tilberedningen, ved at fjerne fedtet, der svømmer ovenpå med en ske. Fedtet du skummer af, bruges som fedtstof, og væsken der bliver tilbage er bouillonen. Meljævning Sovsen kan også få den rette tykkelse ved at bruge meljævning lavet af hvedemel og koldt vand. Den kan bruges til sovs, der laves af bouillon eller suppe, der allerede har en kraftig smag fra kød eller grøntsager. Brug dobbelt så meget vand som mel. Normalt skal du bruge 1-2 spsk. mel til sovs til 4 personer. Jævningen piskes eller rystes godt sammen, og hældes i den kogende ret, mens der røres/piskes. Retten skal koge videre i 5-10 minutter efter, jævningen er tilsat. Andre metoder til jævning Du kan også jævne med en smørbolle – det bruger man tit i stuvninger, som for eksempel stuvet hvidkål.

  1. Nem brun sovs med fløde
  2. Vejen til sovsenirvana er belagt med foie gras og ansjoser - VICE
  3. Svampesovs opskrift - Lækker, nem og cremet svampesovs
  4. Brun sovs opskrift – Så nemt er det at mestre den brune sovs
  5. Brun sovs med flore sauvages
  6. Brun sovs med fløde og mælk
  7. Hjemmelavet bøfsandwich med brun sovs - Gastromand.dk
  8. Hurtig og nem brun sovs - Få Brdr. Prices opskrift her | Mad | DR

Hurtig men kraftfuld sovs sauce - Perfetk til hakkebøffer med bløde løg. (©DR) I den bedste af alle verdener har vi allesammen store mængder hjemmelavet indkogt kalvesky liggende i fryseren. I virkelighedens verden må vi som regel klare os med mindre. Her kommer Brdr. Prices opskrift på brun sovs, som smager rigtig godt til hakkebøfferne eller frikadellerne, og kun kræver en lille ekstra kan også laves i større portioner, som kan deles op og fryses ned. Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Ingredienser 1 l fond (lavet af koncentrat) 1 løg gulerod 1 lille krydderbuket af timian, laurbær, persille 2-3 spsk. sherryvinaigre 1 spsk. tomatpure 2 spsk. hvedemel smør 2 dl piskefløde salt, peber og sukker lidt kulør Fremgangsmåde Hak løg og gulerod fint og sautér det i halvdelen af smørret sammen med krydderurter. Kom eddike på, og lad det koge væk. Kom fond og tomatpure på, og lad det koge roligt i en halv times tid. I en anden gryde laves en opbagning af smør og mel. Den skal ende med at have en farve som lys karamel.