Leonard Cohen Udstilling

September 8, 2021

København er det eneste sted i Europa, hvor udstillingen bliver vist. Foto: Niels Vogensen Omfattende lydisolering sikrer, at værkerne kan opleves uforstyrret. Foto: Niels Vogensen Der er vægt på den sansende dimension, som i Ari Folmans animation af en sangtekst i "Depression Chamber". Photo: Guy L'Heureux Udstillingen omfatter 17 nye værker af internationale samtidskunstnere. Stillfoto fra Tacita Deans "Ear on a Worm", 2017 Det enkle værk "The New York Times, Friday, November 11, 2016" viser avisens nekrolog over Cohen. Kunstner: Taryn Simon Udstillingen kan ses indtil 13. april 2020. Foto: Old Ideas, LLC Udstillingen Leonard Cohen: A Crack in Everything låner sin titel fra Cohens legendariske sangtekst til Anthem (1992), "There is a crack in everything, that's how the light gets in". Den åbnede i hans hjemby Montreal på Musée d'art contemporain i 2017 og var tænkt som en fejring af det verdenskendte bysbarn, der desværre døde kort forinden i november 2016. Udstillingen omfatter 17 nye værker skabt specielt til anledningen af internationale samtidskunstnere samt musikværket Listening to Leonard, hvor en lang række nulevende sangere fortolker Cohens sange.

Leonard cohen udstilling movie

Installationen befinder sig lidt performance-design-agtigt imellem at være et digitalt projekt og en interaktiv installation. Et kunstværk er der ikke tale om. Prøv den fulde adgang til, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder. Læs mere For abonnenter Politiken Live København 2020: Søg ind på Debattør- og kritikerskolen til efteråret Politikens Debattør- og kritikerskole er et forløb for debatlystne og samfundsengagerede unge. Skolen klæder dig på til selv at deltage i den offentlige debat, og du bliver bedre til at forholde dig kritisk og kvalificeret til andre, der deltager i debatten. Plus Nyhed: Rabat på økologi og bæredygtighed fra Organic Basics Organic Basics arbejder på at gøre fremtiden for mode mere bæredygtig ved at sikre, at alle processer, aktiviteter og måden vi forbruger på gøres på en mere bæredygtig og miljøvenlig måde. Find din rabatkode Podcasts I sidste weekend udsendte Trump hele 19 tweets om Obama. De handler alle sammen om det, som Trump kalder 'Obamagate'.

Nogle af dem er interaktive, men alle er de tåkrummende ringe, kunstnerisk set. Ari Folman: Depression Chamber, 2017. Foto: Guy L'Heureux. Den israelske filmmager Ari Folman kalder sin installation, som skal opleves i enerum, for Despression Champer, og med den titel kunne man forvente en vis forstyrrelse. Man lægger sig tilrette på en madras, og Cohen-nummeret Famous Blue Raincoat toner ud i rummet. Man bliver filmet af et kamera i loftet og ser sig selv ligge der. Så begynder et mylder af små lidt fjollede figurer – buddhaer, engle, svømmende kvinder, fisk mm – at glide op af væggene i form af projektioner. Da sangen er forbi, er alle de små figurer samlet i Cohens markante kontrafej på væggen, men der er dælme ikke meget depressionskammer over den installation, der er så fuldkommen friktionsløs, at det nærmer sig falsk varebetegnelse. Heller ikke 3D værket Hallelujah af Zach Richter byder på nogen som helst sprækker. Tag briller og høretelefoner på, og du oplever at være omringet af flere udgaver af den samme sanger, der som korværk fremfører Hallelujah, Cohens måske mest spillede værk overhovedet.

  1. Stof 2000 - Wikipedia, den frie encyklopædi
  2. Dansk selskab for patientsikkerhed
  3. Kanelsnegle - de bedste opskrifter - ALT.dk
leonard cohen udstilling family

Men hvad handler det om? Og hvorfor angriber Trump den tidligere præsident i stedet for sin reelle modstander, Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden? På torsdag i næste uge genåbner Superligaen, og de danske fodboldfans kan endelig få stillet deres bold-abstinenser. Men kampene skal spilles for tomme tribuner. Hvordan bliver det, når hvert et spark kan høres, og hvordan skal spillerne egentlig undgå at smitte hinanden? »Italienske tilstande« var alle statslederes skrækeksempel. Nu genåbner landet, det har været Europas epicenter for coronavirus. Politikens korrespondent i Italien fortæller fra Milano, hvor han i måneder har levet i isolation til lyden af sirener og kirkeklokker.