Største Danske Byer

September 7, 2021
  1. Byernes fremvækst | lex.dk – Danmarkshistorien

Byen, der er dykket længst ned ad listen over byernes mediesynlighed målt per 1. 000 indbyggere, er Vejle, der falder fra en sjetteplads til plads nummer 41, fra 2013 til 2014. Generelt er mængden af medieomtale af Danmarks 100 største byer faldet i forhold til sidste år. Hvor der i alt i 2013 var skrevet 191. 987 artikler om landets 100 største byer, blev der i 2014 skrevet 173. 662 artikler. Faldet i omtaler kan forklares ved, at der i 2013 var kommunalvalg, hvilket kan have øget omtaler af byer i forbindelse med lokale politikere. Se hele listen over Danmarks 100 største byers mediesynlighed i 2014. Medieanalysen blev første gang publiceret i september 2015.

Byernes fremvækst | lex.dk – Danmarkshistorien

største danske bye les

At Kolding ligger så højt på denne liste skyldes især, at de har et af landets største shoppingcentre. Kolding Storcenter trækker nemlig ikke kun kunder fra egen kommune, men også fra andre kommuner. Dette skyldes desuden også, at virksomhederne og butikkerne i byen bruger meget energi på at samarbejde, ligesom at geografien og størrelsen på byen understøtter tiltrækningen. Man kan lære af kommunernes fokus på handel At nogle kommuner er markant bedre til at lokke andre kunder til er ganske tydeligt. Dette kan til dels forklares på baggrund af de geografiske forhold samt størrelsen på byerne. Eksempelvis er Holstebro en markant handelsby, fordi den rent geografisk er centreret i et større opland. Men der er også noget at lære af disse kommuner, som eksempelvis hvordan man som butik i en kommune forbedrer sin situation ved at samarbejde med andre butikker, frem for at dyste mod dem. Med samme formål kan man også lære rigtig meget af såkaldt retail innovation, som indebærer at lade sig inspirere af foregangsbyer som eksempelvis London, Berlin, Dubai og New York.

Afgræsningen er baseret på SDFE (tidligere betegnelse Geodatastyrelsen og KMS) grunddata. Grønne områder, idrætspladser og industri kan indgå i bebyggelsen. Danmarks Statistik bruger disse polygoner, der markerer grænserne for en bys udbredelse og samtidig definerer, hvilke adresser der er hjemmehørende i byerne, og hvilke der ligger udenfor. Danmarks Statistik udgiver efterfølgende en byopgørelse, hvor kravet er, at indbyggerantallet er over 200 indbyggere. Kommer en by under 200 indbyggere har det derfor ingen betydning at SDFE (tidligere betegnelse Geodatastyrelsen og KMS) opfattelse er at det stadig er en by. SDFE knytter normalt et stednavn til bypolygonen og har et omfattende stednavneregister, hvis indhold er indsamlet i "marken". Med jævne mellemrum bliver indholdet af stednavneregistret konfereret med den lokale kommune. SDFE har, som Danmarks infrastrukturvirksomhed, ansvaret for udarbejdelsen af kortdata og for klassifikation af det danske landskab og har siden 1. januar 2006 leveret omkransningen af byer (kaldet en bebyggelsesbypolygon eller bypolygon) til Danmarks Statistik på et korttema over Danmark.

største danske beer week

De er separeret af en af landets ældste byer, Boston.

  • Placer de største danske byer på kortet
  • Største danske byer dresses
  • Nykøbing f bridgeklub
  • Danmarks største byer efter størrelse
  • Største danske bye les
  • Vold mod børn
  • Største danske byer realty
  • Center for digital pædagogik
  • Største danske byer family
  • Huse til salg i frederikssund 4
  1. Mick jagger børn