Kan Man Stemme Uden Valgkort

September 8, 2021
  1. Kan man stemme uden valgkort city
  2. Kan man stemme uden sit valgkort
  3. Kan man stemme uden valgkort movie
  4. Sådan stemmer du uden valgkort – Ekstra Bladet

Læs mere og selvbetjeningsløsninger Hvordan får jeg mit valgkort? Senest fem dage før valget modtager du et valgkort fra kommunen. Valgkortet oplyser bl. a. om, hvor du skal stemme. Hvis du har stemmeret, men ikke har modtaget et valgkort, kan du henvende dig til kommunen. Det kan du også gøre, hvis der står forkerte oplysninger på valgkortet. Du kan få flere oplysninger hos Social- og Indenrigsministeriet eller i kommunen. Kontakt Social- og Indenrigsministeriet om valg (nyt vindue) Jeg har ikke modtaget mit valgkort - hvad gør jeg? Selvom du ikke har modtaget dit valgkort, eller hvis du glemmer at tage valgkortet med på valgdagen, kan du godt møde op på dit afstemningssted og stemme. Så skal du bare huske anden legitimation som fx sundhedskort, kørekort eller pas. Kommunen kan oplyse dig om dit afstemningssted, hvis du ikke ved, hvor det er. Jeg er flyttet fra en kommune til en anden Hvis du flytter fra en kommune til en anden kort før et valg, kan du risikere at skulle afgive din stemme i den kommune, du er flyttet fra.

Kan man stemme uden valgkort city

Du behøver ikke stemme til begge valg - du bestemmer selv, om du vil stemme til kun et eller begge valg. Følgebrev Herefter skal du udfylde et følgebrev med dit navn, din fødselsdato og din bopælsadresse. Nogle af disse oplysninger kan dog være udfyldt på forhånd maskinelt af kommunen. Du skal under alle omstændigheder datere og underskrive følgebrevet, når du har brevstemt. Stemmemodtageren skal attestere følgebrevet, da stemmemodtageren på den måde skriver under på, at alt er gået rigtigt til. Du skal herefter selv lægge konvolutterne med stemmesedlerne og følgebrevet i den brune yderkuvert. Din brevstemme bliver så sendt til kommunalbestyrelsen i den kommune, hvor du er optaget på valglisten (din bopælskommune). Kommunalbestyrelsen sørger nu for, at din stemme bliver afleveret på det rette afstemningssted på valgdagen. Ansøg om at stemme hjemme til kommunale og regionale valg Hvis du er syg, eller på anden måde fysisk ikke er i stand til at forlade dit hjem, kan du søge om at brevstemme hjemmefra.

Du skal samtidig oplyse din fødselsdato. Når valglisteføreren har krydset dig af på valglisten, beholder valglisteføreren valgkortet og giver dig til gengæld en stemmeseddel. Jeg har ikke modtaget mit valgkort - hvad gør jeg? Selvom du ikke har modtaget dit valgkort, eller hvis du glemmer at tage det med på valgdagen, kan du godt møde op på dit afstemningssted og stemme. Så skal du huske anden legitimation som fx sundhedskort, kørekort eller pas. Jeg er flyttet til en ny kommune Hvis du flytter til en ny kommune kort tid før et valg, kan du risikere, at du ikke kan stemme. For at stemme i den nye kommune skal du anmelde din flytning til din nye kommune (tilflytningskommunen) senest tirsdagen syv dage inden valget. Hvis du ikke når at melde din flytning senest tirsdagen syv dage før valgdagen, kan du ikke stemme til det kommunale valg hverken i din tidligere kommune eller din nye kommune. Hvis du er flyttet til en ny kommune inden for den samme region, vil du dog kunne stemme til det regionale valg.

Kan man stemme uden sit valgkort

  1. Kan man stemme uden valgkort wife
  2. Lægerne Danmarksgade 22
  3. Næstved storcenter åbningstider remix
  4. Kan man stemme uden valgkort video
  5. Kan man stemme uden valgkort live

Vesthimmerlands Kommune sender et personligt valgkort med posten til alle personer, der er optaget på valglisten i kommunen. Valgkortet modtages i ugen op til valget Valgkortet indeholder oplysninger om dit navn og adresse og ved hvilket afstemningssted du hører til og dermed skal stemme. Valgkortet er dit bevis for, at du har lov til at stemme til valget. Derfor skal du huske at tage det med, når du skal stemme. Afstemningssted På valgkortet står det afstemningssted hvor du hører til, altså hvor du skal stemme. Afstemningsstederne er åbne på valgdagen fra kl. 8. 00 til kl. 20. 00. Afstemningssteder i Vesthimmerlands Kommune Har du ikke modtaget et valgkort? Hvis du ikke har modtaget dit valgkort med posten inden valget, bedes du medbringe legitimation, når du skal stemme - så klarer vi det på afstemningsstedet. Du kan også henvende dig i Borgerservice i Aars eller på tlf. 99 66 80 44 eller 9966 8041 for at få et tilsendt. Er der fejl på valgkortet? Hvis der er fejl på valgkortet, bedes du medbringe legitimation, når du skal stemme - så klarer vi det på afstemningsstedet.

Kan man stemme uden valgkort movie

Stemmer man blankt – altså hvis man ikke sætter et kryds, men alligevel afleverer stemmesedlen – får den ikke nogen indflydelse på valgresultatet, men den tæller stadig med i den samlede stemmeprocent. Husk at man altid kan få folkene på valgstedet til at hjælpe, hvis man har spørgsmål eller er i tvivl!

Sådan stemmer du uden valgkort – Ekstra Bladet

Hvis du er optaget på valglisten, vil du ca. fem dage før valget eller folkeafstemningen modtage et valgkort fra din kommune, hvor der står dit navn og adresse, dit nummer på valglisten samt hvor du skal henvende dig for at stemme på valgdagen og dag og tid for afstemningen. Valgkortannonce til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 Hvis du ikke har modtaget dit valgkort 5 dage før valget/afstemningen Hvis du ikke har modtaget dit valgkort fem dage før valget/afstemningen, skal du henvende dig til din kommune, som vil rette fejlen og udskrive et valgkort til dig hurtigst muligt, hvis der er tale om en fejl. Det er dog ikke en betingelse for at få lov til at stemme, at du medbringer dit valgkort på valgdagen – du skal så blot huske en eller anden form for legitimation, for eksempel sundhedskort (sygesikringsbevis), kørekort eller pas. Der er ikke noget krav om, at der skal være tale om billedlegitimation.

Din brevstemme vil kun komme i betragtning, hvis den er fremme, inden afstemningen starter. Valg, se tidligere resultater Start Valg, se tidligere resultater Her kan du se en oversigt over valgresultaterne, stemmeprocenter og antal afgivne stemmer på de enkelte valgkredse for kommunale, amtsråds-, regionale, folketings- og Europa-Parlamentsvalg fra 1999 og frem. Lovgivning Reglerne om kommunale og regionale valg findes i lov om kommunale og regionale valg. Loven indeholder bestemmelser om brevstemmeafgivning i kapitel 6. Kommunal- og regionalvalgloven (nyt vindue) Læs også

Hun har endnu ikke fået nogen henvendelser fra kommunerne omkring problemer med valgkort.

99 66 8044 eller 9966 8041 for at få fejlen rettet. Er dit valgkort blevet væk? Hvis dit valgkort er blevet væk, kan du få udskrevet et nyt på afstemningsstedet. Du skal dokumentere hvem du er med sundhedskort, kørekort, pas eller lignende. Du må regne med en vis ventetid. Er du lige flyttet? Hvis du er flyttet kort før valget, skal du stemme i den kommune, du er flyttet fra eller brevstemme. Skæringsdatoerne kan du få at vide i Borgerservice. Har du brevstemt, men får alligevel valgkort? Hvis du har brevstemt, får du alligevel tilsendt valgkort. Rent praktisk kan vi nemlig ikke adskille dem, der har brevstemt, fra listen over alle stemmeberettigede, før brevafstemningen er afsluttet.

  1. Smukkest på en søndag
  2. Skal man betale skat af su