Frederik D. 9: Frederik 9., 1899-1972

September 8, 2021

Kronprins Frederik (hans titel efter Christian 10. s tronbestigelse i 1912) valgte til sin fars ærgrelse at uddanne sig i søværnet frem for i hæren. Kronprinsen gik på Søværnets Kadetskole på lige vilkår med de øvrige kadetter og gjorde derefter karriere som officer. I 1927 fik han sin første chefkommando på en torpedobåd og avancerede ad flere omgange frem til sin udnævnelse til kontreadmiral i 1945. Flere af søofficerskammeraterne blev venner for livet, og erfaringerne fra søen kom i høj grad til at præge Frederik 9. s regeringsstil. Fotografi af Frederik 9. Fra: Kongernes Samling - Amalienborg Forlovelser og ægteskab I 1922 var kronprinsen kortvarigt forlovet med prinsesse Olga af Grækenland, men det viste sig, at parret var et dårligt match. Det var en alvorlig sag at hæve en forlovelse, og han forblev derefter ungkarl i en årrække. Efter at have friet ad to omgange giftede kronprinsen sig i 1935 med prinsesse Ingrid af Sverige, som blev en uvurderlig støtte i hans videre liv. Parret fik Gråsten Slot i Sønderjylland i bryllupsgave, som herefter blev deres sommerbolig, og Ingrid stod for istandsættelsen af Frederik 8. s Palæ på Amalienborg, som blev deres primære residens i København.

Frederik 9., 1899-1972

Men hvor de personlige, kongelige monogrammer normalt er en symmetrisk version af forbogstavet tilsat en krone foroven, så tog Frederik 9. skridtet videre. Hans personlige monogram forestiller et anker med bogstavet 'F' på hver sin side og en krone på toppen. Med ankeret understregede Frederik 9. sine tætte bånd til livet som sømand og sin kærlighed til havet. Da han blev konge, fik Frederik 9. et nyt monogram, som blev hans officielle monogram som regent. Det forestiller bogstaverne 'F' og 'R', der er sat sammen, og så står romertallet 'IX' nedenunder. 'F' for Frederik, 'R' for 'rex' (som betyder konge, red. ) og romertallet '9', der er Frederiks nummer i kongerækken. Men det personlige sømandsmonogram fulgte dog stadig Frederik efter han blev konge. Det var blandt andet broderet ind i ryggen på hans lænestol, og han havde det tatoveret på armen. 9 Ville kæmpe for Danmark i Anden Verdenskrig Da Anden Verdenskrig brød ud, følte Frederik 9. - der på det tidspunkt stadig var kronprins - at det var hans pligt, som søofficer, at kæmpe for Danmark.

Amalie Szigethy om 'Forsidefruer' sæson 3: Der er masser af guf | Realityportalen

Formentlig var der tale om en lungeinfektion, der førte til en blodprop i hjernen, men kongen havde i sine sidste år været synligt svækket. 'Sømandskongen' blev begravet under åben himmel uden for Roskilde Domkirke med et anker på sin gravsten. Artiklen er udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.

Frederiksberg alle 41.5

  • Samsung trådløs oplader
  • Forge sjællands odde århus town
  • Halve æbler med gele — Steg & Bras
  • Øl og brød viktoriagade
  • Morgenmad med æg
  • Jeg savner dig
  • Turistvisa til USA? (Ikke esta) : Denmark
  • Louis nielsen dk

Uriasposten » Blog Archive » Anstændighedens fortrop lagde Lars Hedegaards privatadresse online på anonym hadeblog (2009)

Ikke længe efter tronbestigelsen blev kongen imidlertid tørlagt på dronning Ingrids initiativ, idet hans alkoholforbrug var eskaleret. rørte derefter aldrig alkohol igen, men drak i stedet store mængder tomatjuice og sodavand. Efter sin tronbestigelse fik Frederik 9. mulighed for at gøre mere ved musikken, end han hidtil havde kunnet. Kongen mestrede et bredt repertoire og dirigerede ofte ved privatopførelser – især Det Kongelige Kapel, som hvert år i anledning af hans fødselsdag lod ham dirigere en privat koncert. s foretrukne komponister var Beethoven og Wagner. Tronfølgeloven af 1953 En afgørende begivenhed i regentskabets tidlige fase var vedtagelsen af Tronfølgeloven af 1953. Den kom til afstemning for at generere tilslutning til vedtagelsen af en Grundloven af 1953, som bl. a. afskaffede tokammersystemet i dansk politik. Tiden var endnu ikke moden til en fuld ligestilling af arvefølgen (den indførtes i 2009), så løsningen blev en betinget arvefølge, som tillod døtre at arve tronen, hvis der ikke var en arveberettiget søn.

Fodbold 1. division

nøgne danske piger

Billedet er fra han blev færdiguddannet i Søværnet i 1921. (Foto: Elfelt © Scanpix) Da Anden Verdenskrig brød ud i efteråret 1939 bad Frederik 9. om at blive indsat som chef på skibet Peder Skram. Peder Skram var et armeret krigsfartøj, som var blandt flådens mest centrale fartøjer. Det var derfor stensikkert, at Peder Skram ville blive indsat i kamp, skulle Danmark komme i kamp med Nazityskland. Af den grund fik Frederik nej. Der kunne ikke være tale om, om den kommende konge skulle risikere sit liv i kamp – heller ikke for Danmark. (Foto: Vagn Hansen © Scanpix) Frederik 9. var en lidenskabelig storryger, og man så ham ofte med en cigaret i hånden eller pibe i mundvigen. I perioder skulle han angiveligt have røget op mod to pakker stærke tykiske cigaretter af mærket 'Rezke' - om dagen. Som han blev ældre, gik han over til piberygning for at skåne helbreddet, og han fik hurtigt en stor samling. Pibesamlingen kan i dag ses i Frederik 9. 's arbejdsværelse på Amalienborg. 11 Ejede et par stramme leopardprikkkede badebukser Det private billed- og smalfilmsalbum, som kongefamilien har stillet til rådighed flere gange i forbindelse med forskellige portrætprogrammer, afslører, at Frederik 9. havde et par leopardprikkede badebukser, som han gerne fandt frem, når kalenderen sagde sol og sommer.

kort over århus